Statistics:
Visits: 946 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Imitatie de vermut
Q: | Intreaba despre Imitatie de vermut |
Ingrediente
800 ml vin de 12°, 180 g zahar, 100 ml alcool de 80°, 1 lingura de caramel lichid, 5 g coaja de portocala, 2-3 g coaja de nuci verzi (poate fi uscata), 1/2 g scortisoara, 1/2 g nucsoara, citeva frunze de menta.
Mod de preparare
Componentele aromate se oparesc cu 200 ml de vin, iar in restul de vin se dizolva zaharul si se lasa sa dea intr-un clocot. Apoi se ia de pe foc, se adauga vinul aromatizat strecurat, alcoolul, se toarna in sticla, se astupa cu dop si se pastreaza la rece pana la consumare.
Unele componente aromate pot fi inlocuite, dupa gust, cu altele. Astfel, in loc de coaja de portocala se poate folosi coaja de lamaie sau de grapfruit, in loc de frunza de menta se poate folosi pelin ,coriandru etc.
Aromatizarea se poate face si direct in vasul cu vin, punandu-se componentele aromate intr-un saculet de tifon care se cufunda in vin si se lasa sa dea in 2—3 clocote, dupa care saculetul cu arome se scoate, iar in vinul racit se adauga alcoolul.
800 ml vin de 12°, 180 g zahar, 100 ml alcool de 80°, 1 lingura de caramel lichid, 5 g coaja de portocala, 2-3 g coaja de nuci verzi (poate fi uscata), 1/2 g scortisoara, 1/2 g nucsoara, citeva frunze de menta.
Mod de preparare
Componentele aromate se oparesc cu 200 ml de vin, iar in restul de vin se dizolva zaharul si se lasa sa dea intr-un clocot. Apoi se ia de pe foc, se adauga vinul aromatizat strecurat, alcoolul, se toarna in sticla, se astupa cu dop si se pastreaza la rece pana la consumare.
Unele componente aromate pot fi inlocuite, dupa gust, cu altele. Astfel, in loc de coaja de portocala se poate folosi coaja de lamaie sau de grapfruit, in loc de frunza de menta se poate folosi pelin ,coriandru etc.
Aromatizarea se poate face si direct in vasul cu vin, punandu-se componentele aromate intr-un saculet de tifon care se cufunda in vin si se lasa sa dea in 2—3 clocote, dupa care saculetul cu arome se scoate, iar in vinul racit se adauga alcoolul.
Tag-uri: imitatie de vermut, zahar, alcool |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :