Statistics:
Visits: 891 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pui cu gulii
Q: | Intreaba despre Pui cu gulii |
Ingrediente
1 kg pui, 1 kg gulii, 100 g unt, 50 g făină, 200 g smantană, sare.
Mod de preparare
Puiul se taie in bucăţi care se sărează şi se prăjesc cu jumătate din cantitatea de unt, apoi se scot in alt vas. In untul rămas in tigaie se prăjesc guliile curăţate de coajă şi tăiate in bucăţi mici, după care se pun peste pui.
Se adaugă puţină apă şi se inăbuşă cu capacul acoperit. Din restul de unt şi făină se prepară sosul; făina şi untul se pun intr-o cratiţă la foc moale şi după ce s-a incorporat se stinge cu apă, se adaugă smantina, sare, după gust, se mai lasă să dea in cateva clocote, după care se răstoarnă peste carnea de pui cu gulii şi se mai lasă să fiarbă impreună 5—10 min.
După gust, se mai poate adăuga piper şi zeamă de lămaie.
1 kg pui, 1 kg gulii, 100 g unt, 50 g făină, 200 g smantană, sare.
Mod de preparare
Puiul se taie in bucăţi care se sărează şi se prăjesc cu jumătate din cantitatea de unt, apoi se scot in alt vas. In untul rămas in tigaie se prăjesc guliile curăţate de coajă şi tăiate in bucăţi mici, după care se pun peste pui.
Se adaugă puţină apă şi se inăbuşă cu capacul acoperit. Din restul de unt şi făină se prepară sosul; făina şi untul se pun intr-o cratiţă la foc moale şi după ce s-a incorporat se stinge cu apă, se adaugă smantina, sare, după gust, se mai lasă să dea in cateva clocote, după care se răstoarnă peste carnea de pui cu gulii şi se mai lasă să fiarbă impreună 5—10 min.
După gust, se mai poate adăuga piper şi zeamă de lămaie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :