FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 875
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Grau cu nuci

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Grau cu nuci

 Q:   Intreaba despre Grau cu nuci       
Grau cu nuci Ingrediente

7 kg grau pisat, 200 g nuci, 300 g zahăr, 1 lingură de rom, 1 plic zahăr vanilat, 100 g zahăr pudră, pesmet de biscuiţi sau de franzelă, coajă de lămaie rasă.

Mod de preparare

Se alege graul şi se pune la uscat pe o tavă intinsă, se usucă lent in cuptorul foarte slab incălzit, se amestecă din cand in cand pană ne dăm seama că este destul de uscat, apoi se ia cate un pumn se stropeşte cu puţină apă, se pune intr-o piuliţă şi se pisează uşor cu pisălogul ca să-i scoatem hoaspele.

După ce se pisează tot graul, se mai freacă bine intre palme, ca să se desfacă pieliţa de bob, după care se spală in cateva ape, pană rămane ultima apă lim pede.

Se pune la fiert intr-un vas cu apă cat să-l acopere cu circa 2—3 cm şi se fierbe la foc domol, punandu-se sub vas o tablă groasă. in caz că scade apa, se mai adaugă apă fierbinte.

Bobul graului trebuie să fie bine fiert şi scăzut (fără zeamă), după care se lasă să se răcească. Se adaugă apoi zahărul pisat, nuci pisate in piuliţă, puţină coajă de lămaie rasă, rom, zahărul vanilat şi eventual, dacă i se dă formă de colivă, se mai adaugă pesmet alb de franzelă sau de biscuiţi.

Se amestecă totul, se aşază pe un platou, se netezeşte frumos, după forma platoului, se tapetează cu pesmet sau cu nuci şi se presară cu zahăr pudră, atat pe deasupra cat şi pe margini şi, după gust, se poate decora cu jumătăţi de nucă sau cu bomboane (drajeuri).


Tag-uri: grau, muci, zahar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :