Statistics:
Visits: 883 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Grau cu nuci
Q: | Intreaba despre Grau cu nuci |
Ingrediente
7 kg grau pisat, 200 g nuci, 300 g zahăr, 1 lingură de rom, 1 plic zahăr vanilat, 100 g zahăr pudră, pesmet de biscuiţi sau de franzelă, coajă de lămaie rasă.
Mod de preparare
Se alege graul şi se pune la uscat pe o tavă intinsă, se usucă lent in cuptorul foarte slab incălzit, se amestecă din cand in cand pană ne dăm seama că este destul de uscat, apoi se ia cate un pumn se stropeşte cu puţină apă, se pune intr-o piuliţă şi se pisează uşor cu pisălogul ca să-i scoatem hoaspele.
După ce se pisează tot graul, se mai freacă bine intre palme, ca să se desfacă pieliţa de bob, după care se spală in cateva ape, pană rămane ultima apă lim pede.
Se pune la fiert intr-un vas cu apă cat să-l acopere cu circa 2—3 cm şi se fierbe la foc domol, punandu-se sub vas o tablă groasă. in caz că scade apa, se mai adaugă apă fierbinte.
Bobul graului trebuie să fie bine fiert şi scăzut (fără zeamă), după care se lasă să se răcească. Se adaugă apoi zahărul pisat, nuci pisate in piuliţă, puţină coajă de lămaie rasă, rom, zahărul vanilat şi eventual, dacă i se dă formă de colivă, se mai adaugă pesmet alb de franzelă sau de biscuiţi.
Se amestecă totul, se aşază pe un platou, se netezeşte frumos, după forma platoului, se tapetează cu pesmet sau cu nuci şi se presară cu zahăr pudră, atat pe deasupra cat şi pe margini şi, după gust, se poate decora cu jumătăţi de nucă sau cu bomboane (drajeuri).
7 kg grau pisat, 200 g nuci, 300 g zahăr, 1 lingură de rom, 1 plic zahăr vanilat, 100 g zahăr pudră, pesmet de biscuiţi sau de franzelă, coajă de lămaie rasă.
Mod de preparare
Se alege graul şi se pune la uscat pe o tavă intinsă, se usucă lent in cuptorul foarte slab incălzit, se amestecă din cand in cand pană ne dăm seama că este destul de uscat, apoi se ia cate un pumn se stropeşte cu puţină apă, se pune intr-o piuliţă şi se pisează uşor cu pisălogul ca să-i scoatem hoaspele.
După ce se pisează tot graul, se mai freacă bine intre palme, ca să se desfacă pieliţa de bob, după care se spală in cateva ape, pană rămane ultima apă lim pede.
Se pune la fiert intr-un vas cu apă cat să-l acopere cu circa 2—3 cm şi se fierbe la foc domol, punandu-se sub vas o tablă groasă. in caz că scade apa, se mai adaugă apă fierbinte.
Bobul graului trebuie să fie bine fiert şi scăzut (fără zeamă), după care se lasă să se răcească. Se adaugă apoi zahărul pisat, nuci pisate in piuliţă, puţină coajă de lămaie rasă, rom, zahărul vanilat şi eventual, dacă i se dă formă de colivă, se mai adaugă pesmet alb de franzelă sau de biscuiţi.
Se amestecă totul, se aşază pe un platou, se netezeşte frumos, după forma platoului, se tapetează cu pesmet sau cu nuci şi se presară cu zahăr pudră, atat pe deasupra cat şi pe margini şi, după gust, se poate decora cu jumătăţi de nucă sau cu bomboane (drajeuri).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :