FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,145
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Etansarea borcanelor si sticlelor

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Etansarea borcanelor si sticlelor

 Q:   Intreaba despre Etansarea borcanelor si sticlelor       
Etansarea borcanelor si sticlelor Aceasta operatie trebuie facuta cu mare atentie, deoarece reusita conservelor depinde in mare parte de felul cum s-a facut izolarea lor perfecta de aer.

Borcanele Weck se inchid asezand intai guma, peste care se fixeaza capacul ce se prinde de borcan prin clame speciale de tabla. Cand gumele sunt prea mult folosite, pentru o inchidere perfecta, se unge marginea borcanului, cauciucul pe ambele parti si marginea capacului cu albus de ou, dupa care se fixeaza clamele.
Borcanele obisnuite si sticlele de lapte se inchid cu celofan.

Celofanul se alege mai gros, de buna calitate si va fi aplicat in doua foi pentru mai multa siguranta. Celofanul se aplica pe borcan sau sticla, umezit bine cu apa si intins perfect pe toata suprafata.

A doua bucata se aplica peste prima, tot umezita si bine intinsa. Se leaga apoi strans cu sfoara trecand-o de trei-patru ori in jurul borcanului dupa care se innoada. Pentru sticlele obisnuite se folosesc dopuri noi, ceva mai lungi si alese fara gauri. Se fierb in apa clocotita jumatate de ora, se limpezesc in apa calda si se introduc calde cu masina speciala pentru dopuri sau, in lipsa, se bat cu un corp tare.

Cand dopul este bine fixat, la nivel cu marginea sticlei, se leaga cu sfoara strans, trecand-o de doua ori deasupra dopului, apoi in jurul sticlei, unde se innoada. Sticlele bine astupate, dupa ce au fost sterilizate, se ung peste dopuri si marginile sticlelor cu parafina sau smoala pentru a nu patrunde aerul.

Pentru inchiderea ermetica a sticlelor, se pot folosi si capsule speciale care se gasesc in comert. Aceste capsule se introduc in apa calduta 20—25 minute, inainte de a le folosi ca sa se inmoaie bine, apoi se aplica peste dopuri cu grija sa nu se rupa.


Tag-uri: etansarea borcanelor, etansarea sticlelor



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :