FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,202
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Oparirea legumelor

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Oparirea legumelor

 Q:   Intreaba despre Oparirea legumelor       
Oparirea legumelorAceasta operatie se face in apa clocotita sarata dupa gust (1—2 % sare). Cand apa cu sare clocoteste, se introduc legumele intr-un tifon sau intr-o sita si se tin 3—10 minute, de la caz la caz, dupa felul legumelor.

Dupa oparire, legumele se introduc intr-un vas cu apa rece, ca ea sa se raceasca imediat, altfel se inmoaie si se sfarama. Legumele racite se aseaza intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.

Apa in care s-au oparit legumele nu se arunca si se foloseste la umplerea borcanelor caci contine multe substante nutritive.

Prin conservare se pierde in mod obisnuit o parte din vitamine si saruri. Pentru ca aceasta pierdere sa fie cat mai mica, este necesar sa se tina seama de anumite reguli:
— sa se pastreze legumele in conditii cat mai bune, inainte de prepararea conservelor;
— sa se foloseasca numai instrumente si vase inoxidabile, intrucat anumite metale (fier, arama :) distrug vitaminele ;
— pentru conservarea vitaminei C sa se evite fierberea in vase descoperite;
— oparirea sa nu se prelungeasca mai mult decat se recomanda in reteta respectiva pentru a nu distruge vitaminele ,-
— pentru acelasi motiv, legumele se introduc numai cand apa clocoteste.


Tag-uri: oparirea legumelor, legume, tifon



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :