Statistics:
Visits: 1,214 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Oparirea legumelor
Q: | Intreaba despre Oparirea legumelor |
Aceasta operatie se face in apa clocotita sarata dupa gust (1—2 % sare). Cand apa cu sare clocoteste, se introduc legumele intr-un tifon sau intr-o sita si se tin 3—10 minute, de la caz la caz, dupa felul legumelor.
Dupa oparire, legumele se introduc intr-un vas cu apa rece, ca ea sa se raceasca imediat, altfel se inmoaie si se sfarama. Legumele racite se aseaza intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.
Apa in care s-au oparit legumele nu se arunca si se foloseste la umplerea borcanelor caci contine multe substante nutritive.
Prin conservare se pierde in mod obisnuit o parte din vitamine si saruri. Pentru ca aceasta pierdere sa fie cat mai mica, este necesar sa se tina seama de anumite reguli:
— sa se pastreze legumele in conditii cat mai bune, inainte de prepararea conservelor;
— sa se foloseasca numai instrumente si vase inoxidabile, intrucat anumite metale (fier, arama :) distrug vitaminele ;
— pentru conservarea vitaminei C sa se evite fierberea in vase descoperite;
— oparirea sa nu se prelungeasca mai mult decat se recomanda in reteta respectiva pentru a nu distruge vitaminele ,-
— pentru acelasi motiv, legumele se introduc numai cand apa clocoteste.
Dupa oparire, legumele se introduc intr-un vas cu apa rece, ca ea sa se raceasca imediat, altfel se inmoaie si se sfarama. Legumele racite se aseaza intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.
Apa in care s-au oparit legumele nu se arunca si se foloseste la umplerea borcanelor caci contine multe substante nutritive.
Prin conservare se pierde in mod obisnuit o parte din vitamine si saruri. Pentru ca aceasta pierdere sa fie cat mai mica, este necesar sa se tina seama de anumite reguli:
— sa se pastreze legumele in conditii cat mai bune, inainte de prepararea conservelor;
— sa se foloseasca numai instrumente si vase inoxidabile, intrucat anumite metale (fier, arama :) distrug vitaminele ;
— pentru conservarea vitaminei C sa se evite fierberea in vase descoperite;
— oparirea sa nu se prelungeasca mai mult decat se recomanda in reteta respectiva pentru a nu distruge vitaminele ,-
— pentru acelasi motiv, legumele se introduc numai cand apa clocoteste.
Tag-uri: oparirea legumelor, legume, tifon |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :