FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,045
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Instalatia de alimentare cu apa potabila

- Cum se asigura alimentarea cu apa a Romei? by Alexandru

Tag-uri Populare


nave   ambarcatiuni   instalatie   incendiu   navigatie   combustibil   instalatii   instalatie marfa   antichitate   purificare   reziduri   separatoare   clarificare   aer comprimat   reziduuri   evacuare   marfa   sistem   transport marfa   pompe centrifugale   legare   instalatii navale   evolutie   apa potabila   tubulaturi   pompe   ancorare   manevra   parame   produse petroliere   descarcare   incarcare   apa tehnica   instalatie incalzire   guvernare   cargou  

All Tags

Famous Forum

 

Instalatia de alimentare cu apa potabila

 Q:        
Instalatia de alimentare cu apa potabila Instalaţia de apă potabilă are rolul de a asigura permanent cerinţele de trai şi gospodăreşti ale navei cu apă potabilă. Instalaţia se compune din tancuri, reţele de tubulaturi, pompe şi armături capabile să asigure consumul zilnic de apă potabilă pentru fiecare om. Instalaţia de alimentare cu apă potabilă se execută după principiul centralizat sau în grup.

Rezerva de apă potabilă a navei se păstrează în cel puţin două tancuri nestructurale, protejate în interior cu lapte de ciment, polietilenă sau vopsele din răşini sintetice alimentare, în scopul evitării oxidării şi deci a contaminării apei. Tancurile se amplasează departe de sursele de căldură sau de tancurile c u alte lichide, în scopul prevenirii inundării şi murdăririi lor şi la o înălţime suficientă pentru ca alimentarea principalilor consumatori să se realizeze gravitaţional. Protejarea tancurilor se realizează cu ajutorul sticlelor de nivel (nu prin intermediul sondelor) şi a tubulaturilor de ambarcare ridicate deasupra punţilor cu cel puţin 400 mm. Pentru fierberea apei potabile se utilizează aparate individuale, amplasate în oficii.

Tratarea apei potabile la bord se poate realiza prin diverse procedee: clorurarea apei, sterilizarea cu baterii ultraviolete, sterilizarea apei cu ioni de argint (care au efect bacteriologic), mineralizarea cu săruri necesare organismului omenesc.

Păstrarea apei potabile pentru consum este limitată la bord între 5 şi 7 zile, în scopul menţinerii calităţilor iniţiale. După acest interval, calitatea apei se înrăutăţeşte, iar dacă autonomia navei depăşeşte 7 zile, la bord trebuie prevăzută o instalaţie de distilat apă.

Articol scris de Alexandru Pintilie

Mai multe informatii gasiti in topicul Enciclopedie Navala


Tag-uri: apa potabila, nave, ambarcatiuni, tubulaturi, pompe



Categorie: Arhitectura Navala  - ( Arhitectura Navala - Archiva)

Data Adaugarii: 13 January '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :