FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,704
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sterilizarea conservelor

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sterilizarea conservelor

 Q:   Intreaba despre Sterilizarea conservelor       
Sterilizarea conservelor Borcanele si sticlele dupa ce au fost umplute si bine inchise, se sterilizeaza in baie de apa, la o temperatura de 100°C distrugand in acest fel toate microorganismele.
Borcanele si sticlele bine inchise se infasoara fiecare in carpe sau jurnale in asa fel incat sa nu se atinga unele de altele.

In cazanul in care se fierb, se aseaza la fund un schelet de scânduri sau, in lipsa, talaj sau jurnale peste care se aseaza borcanele sau sticlele. Se toarna apoi apa calduta, cu mare atentie, ferind sa nu se ude celofanul. Apa din cazan trebuie sa fie aproape de nivelul legumelor din borcane.

Se aseaza apoi cazanul pe masina si cand apa incepe sa dea in clocot, se controleaza timpul de sterilizare indicat pentru conserva respectiva.
Pentru ca sterilizarea sa se faca in bune conditii, apa trebuie sa fiarba in clocote nu prea mari, dar fara intrerupere. Apa din cazan trebiue sa fie tot timpul fierberii la acelasi nivel cu lichidul din borcane, in cazul cand a scazut, se mai adauga apa, dar tot fierbinte.

Timpul de sterilizare se socoteste din clipa in care la suprafata borcanelor se formeaza basicute mici, ceea ce corespunde cu momentul in care clocoteste apa.
Pentru mai multa siguranta in reusita conservelor se recomanda ca dupa 24 de ore sa se faca o a doua sterilizare. Pentru aceasta se lasa borcanele in cazanul cu apa pana a doua zi, adica 24 de ore, dupa care se aseaza din nou la fiert.

In cazul cand apa a mai scazut se adauga alta pana ce ajunge la nivelul legumelor din borcane. Dupa ce s-a terminat sterilizarea a doua, se da jos cazanul si cand s-a mai racit, se scot borcanele pe o masa si se acopera cu o patura groasa. A doua zi cand s-au racit complet, se controleaza borcanele daca sunt ermetic inchise si se aseaza pe rafturi in camara sau in pivnita.

A doua sterilizare care dureaza mai putin decat prima, este necesara mai ales cand, pentru pastrarea conservelor nu exista o camara sau o pivnita uscata si bine aerisita, deci pastrarea lor nu se poate face in conditii optime. Cand se folosesc borcane Weck care sunt ermetic inchise nu este necesar sa se faca a doua sterilizare.

Pentru reusita conservelor se mai recomanda sa retineti urmatoarele :
curatatul legumelor, oparirea, asezarea in borcane, inchiderea lor, la fel si prima sterilizare trebuie sa se execute in aceeasi zi.

Pentru acest motiv este bine sa se faca conserve in cantitati mai mici, ca sa se poata termina intr-o singura zi tot procesul de preparare.
Vasul in care se aseaza borcanele la fiert nu se fixeaza pe flacara direct, ci peste o tabla, iar focul sa nu fie prea tare, dar incontinuu acelasi.


Tag-uri: sterilizare, conserve, weck



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :