FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 956
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Asezarea legumelor in borcane

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Asezarea legumelor in borcane

 Q:   Intreaba despre Asezarea legumelor in borcane       
Asezarea legumelor in borcane Dupa ce au fost oparite, scurse de apa si racite, legumele se introduc imediat in borcane sau in sticle. Daca legumele se aseaza in borcane cu mana, se recomanda sa se spele si chiar sa se dezinfecteze mana cu putin alcool.

Cand se umplu borcanele si sticlele, este necesar sa se inlature si aerul din ele. Pentru aceasta, borcanele sau sticlele se tin usor aplecate, iar saramura sau sucul de rosii, se toarna incet, pentru ca lichidul urcandu-se sa impinga aerul afara.

Aerul este complet inlaturat cand toate basicutele ce s-au format in borcan sau in sticla se ridica la suprafata si dispar. Legumele din borcan nu trebuie indesate pentru ca sa poata fierbe lichidul. Saramura sau sucul de rosii trebuie sa le acopere cu 2—3 cm.

Este necesar acest lucru, deoarece lichidul scade la fiert, iar legumele ramase afara se usuca si isi pierd culoarea. Borcanele si sticlele nu trebuie umplute pana sus, este necesar sa se lase un spatiu gol de 2 cm pentru a avea loc sa fiarba continutul, fara a ajunge la celofan, capac sau dop.

Dupa ce legumele au fost asezate in borcane sau sticle si acoperite cu lichid, se sterge partea de sus a borcanelor cu vata inmuiata in alcool alb, atat marginile exterioare cat si portiunea din interior ramasa goala. Borcanul se dezinfecteaza stergand cu alcool si capacul impreuna cu garniturile de cauciuc, pe ambele parti.


Tag-uri: legume, borcane, asezarea legumelor



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :