Statistics:
Visits: 956 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Asezarea legumelor in borcane
Q: | Intreaba despre Asezarea legumelor in borcane |
Dupa ce au fost oparite, scurse de apa si racite, legumele se introduc imediat in borcane sau in sticle. Daca legumele se aseaza in borcane cu mana, se recomanda sa se spele si chiar sa se dezinfecteze mana cu putin alcool.
Cand se umplu borcanele si sticlele, este necesar sa se inlature si aerul din ele. Pentru aceasta, borcanele sau sticlele se tin usor aplecate, iar saramura sau sucul de rosii, se toarna incet, pentru ca lichidul urcandu-se sa impinga aerul afara.
Aerul este complet inlaturat cand toate basicutele ce s-au format in borcan sau in sticla se ridica la suprafata si dispar. Legumele din borcan nu trebuie indesate pentru ca sa poata fierbe lichidul. Saramura sau sucul de rosii trebuie sa le acopere cu 2—3 cm.
Este necesar acest lucru, deoarece lichidul scade la fiert, iar legumele ramase afara se usuca si isi pierd culoarea. Borcanele si sticlele nu trebuie umplute pana sus, este necesar sa se lase un spatiu gol de 2 cm pentru a avea loc sa fiarba continutul, fara a ajunge la celofan, capac sau dop.
Dupa ce legumele au fost asezate in borcane sau sticle si acoperite cu lichid, se sterge partea de sus a borcanelor cu vata inmuiata in alcool alb, atat marginile exterioare cat si portiunea din interior ramasa goala. Borcanul se dezinfecteaza stergand cu alcool si capacul impreuna cu garniturile de cauciuc, pe ambele parti.
Cand se umplu borcanele si sticlele, este necesar sa se inlature si aerul din ele. Pentru aceasta, borcanele sau sticlele se tin usor aplecate, iar saramura sau sucul de rosii, se toarna incet, pentru ca lichidul urcandu-se sa impinga aerul afara.
Aerul este complet inlaturat cand toate basicutele ce s-au format in borcan sau in sticla se ridica la suprafata si dispar. Legumele din borcan nu trebuie indesate pentru ca sa poata fierbe lichidul. Saramura sau sucul de rosii trebuie sa le acopere cu 2—3 cm.
Este necesar acest lucru, deoarece lichidul scade la fiert, iar legumele ramase afara se usuca si isi pierd culoarea. Borcanele si sticlele nu trebuie umplute pana sus, este necesar sa se lase un spatiu gol de 2 cm pentru a avea loc sa fiarba continutul, fara a ajunge la celofan, capac sau dop.
Dupa ce legumele au fost asezate in borcane sau sticle si acoperite cu lichid, se sterge partea de sus a borcanelor cu vata inmuiata in alcool alb, atat marginile exterioare cat si portiunea din interior ramasa goala. Borcanul se dezinfecteaza stergand cu alcool si capacul impreuna cu garniturile de cauciuc, pe ambele parti.
Tag-uri: legume, borcane, asezarea legumelor |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :