Statistics:
Visits: 1,218 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Etansarea borcanelor si sticlelor
Q: | Intreaba despre Etansarea borcanelor si sticlelor |
Aceasta operatie trebuie facuta cu mare atentie, deoarece reusita conservelor depinde in mare parte de felul cum s-a facut izolarea lor perfecta de aer.
Borcanele Weck se inchid asezand intai guma, peste care se fixeaza capacul ce se prinde de borcan prin clame speciale de tabla. Cand gumele sunt prea mult folosite, pentru o inchidere perfecta, se unge marginea borcanului, cauciucul pe ambele parti si marginea capacului cu albus de ou, dupa care se fixeaza clamele.
Borcanele obisnuite si sticlele de lapte se inchid cu celofan.
Celofanul se alege mai gros, de buna calitate si va fi aplicat in doua foi pentru mai multa siguranta. Celofanul se aplica pe borcan sau sticla, umezit bine cu apa si intins perfect pe toata suprafata.
A doua bucata se aplica peste prima, tot umezita si bine intinsa. Se leaga apoi strans cu sfoara trecand-o de trei-patru ori in jurul borcanului dupa care se innoada. Pentru sticlele obisnuite se folosesc dopuri noi, ceva mai lungi si alese fara gauri. Se fierb in apa clocotita jumatate de ora, se limpezesc in apa calda si se introduc calde cu masina speciala pentru dopuri sau, in lipsa, se bat cu un corp tare.
Cand dopul este bine fixat, la nivel cu marginea sticlei, se leaga cu sfoara strans, trecand-o de doua ori deasupra dopului, apoi in jurul sticlei, unde se innoada. Sticlele bine astupate, dupa ce au fost sterilizate, se ung peste dopuri si marginile sticlelor cu parafina sau smoala pentru a nu patrunde aerul.
Pentru inchiderea ermetica a sticlelor, se pot folosi si capsule speciale care se gasesc in comert. Aceste capsule se introduc in apa calduta 20—25 minute, inainte de a le folosi ca sa se inmoaie bine, apoi se aplica peste dopuri cu grija sa nu se rupa.
Borcanele Weck se inchid asezand intai guma, peste care se fixeaza capacul ce se prinde de borcan prin clame speciale de tabla. Cand gumele sunt prea mult folosite, pentru o inchidere perfecta, se unge marginea borcanului, cauciucul pe ambele parti si marginea capacului cu albus de ou, dupa care se fixeaza clamele.
Borcanele obisnuite si sticlele de lapte se inchid cu celofan.
Celofanul se alege mai gros, de buna calitate si va fi aplicat in doua foi pentru mai multa siguranta. Celofanul se aplica pe borcan sau sticla, umezit bine cu apa si intins perfect pe toata suprafata.
A doua bucata se aplica peste prima, tot umezita si bine intinsa. Se leaga apoi strans cu sfoara trecand-o de trei-patru ori in jurul borcanului dupa care se innoada. Pentru sticlele obisnuite se folosesc dopuri noi, ceva mai lungi si alese fara gauri. Se fierb in apa clocotita jumatate de ora, se limpezesc in apa calda si se introduc calde cu masina speciala pentru dopuri sau, in lipsa, se bat cu un corp tare.
Cand dopul este bine fixat, la nivel cu marginea sticlei, se leaga cu sfoara strans, trecand-o de doua ori deasupra dopului, apoi in jurul sticlei, unde se innoada. Sticlele bine astupate, dupa ce au fost sterilizate, se ung peste dopuri si marginile sticlelor cu parafina sau smoala pentru a nu patrunde aerul.
Pentru inchiderea ermetica a sticlelor, se pot folosi si capsule speciale care se gasesc in comert. Aceste capsule se introduc in apa calduta 20—25 minute, inainte de a le folosi ca sa se inmoaie bine, apoi se aplica peste dopuri cu grija sa nu se rupa.
Tag-uri: etansarea borcanelor, etansarea sticlelor |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :