Statistics:
Visits: 1,020 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dulceata de coji de pepeni verzi
Q: | Intreaba despre Dulceata de coji de pepeni verzi |
Ingrediente
1 kg coji de pepeni curatate si fierte, 1 kg zahar, 1/2 I apa, zeama de la o lamaie, vanilie, 1/4 I otet.
Mod de preparare
Pentru dulceata, se folosesc impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu (numai de 2—3 mm) pepeni cu coaja groasa. Coaja verde exterioara se curata, iar partea alba se taie in cubulete cu latura de circa 2 cm care se pun la fiert in 2 I apa cu 250 ml (1/4 I) otet. Se lasa sa fiarba in clocote cam 1 ora sau pana cand cubuletele de coaja de pepene se inmoaie si capata un aspect sticlos, transparent.
Apoi se racesc, se limpezesc bine sub un jet de apa, se scurg cate putin strangandu-se in maini si se cantaresc ca sa nu depaseasca greutatea necesara.
Se dizolva zaharul in 1/2 l apa si, cand siropul incepe sa dea in clocot, se introduc cojile (cubuletele), iar dupa 5—10 min de fierbere se adauga zeama de lamaie, vanilia si se mai fierbe pana cand se leaga potrivit.
Cubuletele de coji din dulceata se folosesc pentru ornat torturi si pentru checuri. Pentru a da culoare se poate adauga in sirop si putin colorant alimentar.
1 kg coji de pepeni curatate si fierte, 1 kg zahar, 1/2 I apa, zeama de la o lamaie, vanilie, 1/4 I otet.
Mod de preparare
Pentru dulceata, se folosesc impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu (numai de 2—3 mm) pepeni cu coaja groasa. Coaja verde exterioara se curata, iar partea alba se taie in cubulete cu latura de circa 2 cm care se pun la fiert in 2 I apa cu 250 ml (1/4 I) otet. Se lasa sa fiarba in clocote cam 1 ora sau pana cand cubuletele de coaja de pepene se inmoaie si capata un aspect sticlos, transparent.
Apoi se racesc, se limpezesc bine sub un jet de apa, se scurg cate putin strangandu-se in maini si se cantaresc ca sa nu depaseasca greutatea necesara.
Se dizolva zaharul in 1/2 l apa si, cand siropul incepe sa dea in clocot, se introduc cojile (cubuletele), iar dupa 5—10 min de fierbere se adauga zeama de lamaie, vanilia si se mai fierbe pana cand se leaga potrivit.
Cubuletele de coji din dulceata se folosesc pentru ornat torturi si pentru checuri. Pentru a da culoare se poate adauga in sirop si putin colorant alimentar.
Tag-uri: dulceata, pepeni, coji de pepeni |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :