FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,200
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dulceata de coji de portocale taiate fideluta

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Dulceata de coji de portocale taiate fideluta

 Q:   Intreaba despre Dulceata de coji de portocale taiate fideluta       
Dulceata de coji de portocale taiate fideluta Ingrediente

coji de portocale 600—700 g, 1,250 kg zahar, 1 lamaie.

Mod de preparare

Cojile ramase dupa consumarea portocalelor, se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, schimband zilnic apa pana ce se aduna cantitatea necesara (circa 3—4 zile).

Se scot cojile si dupa ce s-au scurs bine de apa se curata usor partea alba din interior care este prea moale, razand-o cu un cutit. Cojile astfel curatate se introduc intr-un vas cu apa clocotita unde se lasa sa fiarba 30 de minute.

Se strecoara apa si se pun cojile din nou la fiert, cu alta apa clocotita, unde se lasa pana ce, intepate cu un ac mai gros sau cu o scobitoare, se desprind imediat. Dupa ce sunt suficient de fierte, se scurg de apa, apoi se taie in suvite subtiri, lungi de 4—5 c m.

Cojile de portocale astfel taiate se cântaresc socotind 600 g la 1 kg zahar, sau daca sunt mai multe, 750 g la 1,250 kg zahar. Se leaga siropul insa nu prea tare, se trage vasul si cand clocotele s-au potolit, se introduc cojile.

Dupa 10—15 minute se aseaza vasul la un foc tare, se ridica, spuma, se adauga zeama de lamaie si se leaga dulceata, la fel ca si dulceata de melcisori. Aceasta dulceata se poate servi ca atare, dar mai ales este foarte apreciata drept garnitura la torturi, creme si alte dulciuri.


Tag-uri: coji de portocale, dulceata, zahar, lamaie



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :