Statistics:
Visits: 1,014 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crochete cu carne
Q: | Intreaba despre Crochete cu carne |
Ingrediente
400 g carne, 2-3 cepe, 4-5 oua, sare, piper, 50 g untura, 50 g faina, 50 g unt, 200 ml lapte, 100 g pesmet, grasime pentru prajit.
Mod de preparare
Carnea se taie marunt si se inabusa cu ceapa taiata felii, intr-o cratita cu untura si putina apa. Cand carnea s-a inmuiat, se potriveste de sare, piper si se da de doua ori prin masina de tocat.
Separat, intr-o cratita, se incalzeste untul, se adauga faina, se amesteca pe foc domol si cand faina s-a incins putin se stinge cu lapte, apoi se fierbe in continuare, amestecandu-se pana se ingroasa sosul.
Se lasa sa se raceasca putin, se adauga 2 oua, carnea tocata, se mai potriveste gustul de sare si de piper, se amesteca si se imparte compozitia in bucati de 30—50 g.
Acestora li se da forma de crochete cilindrice, lungi de 4—5 cm, care se dau prin ou batut, se tavalesc in pesmet si se pun la prajit in ulei sau untura bine incinsa. In timpul prajitului, crochetele trebuie mereu intoarse, ca sa nu se arda pe o parte.
Se pot prepara crochete si din resturi de friptura sau din carne fiarta. Se servesc cu garnitura dupa gust si stropite cu unt topit.
400 g carne, 2-3 cepe, 4-5 oua, sare, piper, 50 g untura, 50 g faina, 50 g unt, 200 ml lapte, 100 g pesmet, grasime pentru prajit.
Mod de preparare
Carnea se taie marunt si se inabusa cu ceapa taiata felii, intr-o cratita cu untura si putina apa. Cand carnea s-a inmuiat, se potriveste de sare, piper si se da de doua ori prin masina de tocat.
Separat, intr-o cratita, se incalzeste untul, se adauga faina, se amesteca pe foc domol si cand faina s-a incins putin se stinge cu lapte, apoi se fierbe in continuare, amestecandu-se pana se ingroasa sosul.
Se lasa sa se raceasca putin, se adauga 2 oua, carnea tocata, se mai potriveste gustul de sare si de piper, se amesteca si se imparte compozitia in bucati de 30—50 g.
Acestora li se da forma de crochete cilindrice, lungi de 4—5 cm, care se dau prin ou batut, se tavalesc in pesmet si se pun la prajit in ulei sau untura bine incinsa. In timpul prajitului, crochetele trebuie mereu intoarse, ca sa nu se arda pe o parte.
Se pot prepara crochete si din resturi de friptura sau din carne fiarta. Se servesc cu garnitura dupa gust si stropite cu unt topit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :