Statistics:
Visits: 845 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crochete de pasare
Q: | Intreaba despre Crochete de pasare |
Ingrediente
600 g carne de pasăre (pui sau găină), 60 g unt, 60 g făină, 4 ouă; 80 g pesmet, 1/4 L lapte, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Carnea de pasăre fiartă se taie in cubuleţe foarte mici care se introduc intr-un sos alb pregătit astfel: se pun untul şi făina intr-o cratiţă pe foc domol şi se amestecă pană ce făina incepe să capete o culoare gălbuie, se stinge cu lapte şi se lasă să fiarbă pană ce se ingroaşă, amestecandu-se tot timpul.
In acest sos ingroşat se adaugă cubuleţele de carne, sare, piper şi se mai pot adăuga 2—3 ouă fierte şi tocate.
Se amestecă şi cand s-a răcit se imparte in porţii de 40—50 g, din care se formează crochete sub formă de degeţele, lungi de 4—5 cm, care se trec prin făină, ou bătut şi pesmet, apoi se prăjesc in ulei bine incins.
In timpul prăjirii, crovhetele trebuie intoarse mereu, ca să nu se ardă pe o parte. Se servesc cu mazăre sau morcov sote şi cu salată verde sau de roşii.
600 g carne de pasăre (pui sau găină), 60 g unt, 60 g făină, 4 ouă; 80 g pesmet, 1/4 L lapte, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Carnea de pasăre fiartă se taie in cubuleţe foarte mici care se introduc intr-un sos alb pregătit astfel: se pun untul şi făina intr-o cratiţă pe foc domol şi se amestecă pană ce făina incepe să capete o culoare gălbuie, se stinge cu lapte şi se lasă să fiarbă pană ce se ingroaşă, amestecandu-se tot timpul.
In acest sos ingroşat se adaugă cubuleţele de carne, sare, piper şi se mai pot adăuga 2—3 ouă fierte şi tocate.
Se amestecă şi cand s-a răcit se imparte in porţii de 40—50 g, din care se formează crochete sub formă de degeţele, lungi de 4—5 cm, care se trec prin făină, ou bătut şi pesmet, apoi se prăjesc in ulei bine incins.
In timpul prăjirii, crovhetele trebuie intoarse mereu, ca să nu se ardă pe o parte. Se servesc cu mazăre sau morcov sote şi cu salată verde sau de roşii.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :