Statistics:
Visits: 688 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de conopida
Q: | Intreaba despre Supa crema de conopida |
Ingrediente
800 g conopidă, 60 g făină, 150 g unt, 100 g ceapă, 2 ouă, 200 g franzelă, sare, 100 g smantană.
Mod de preparare
Se pune conopida curăţată şi spălată in apă fierbinte cu sare. După câteva minute se scurge şi se pune la fiert in apă cu sare, apoi după ce a fiert se scoate conopida din vas pe un platou şi se aleg bucheţele intregi pentru garnitură, iar restul se dă prin sită.
Intre timp, se căleşte ceapa cu o parte din unt, se adaugă făina, se mai căleşte puţin, după care se stinge cu apa in care a fiert conopida, se strecoară şi se pune să dea in clocot. Se potriveşte apoi de sare şi după ce s-a luat de pe foc se drege cu ou.
Ouăle pot fi bătute cu 100 g smantană subţiată cu supă, punandu-se treptat in oală să nu se taie crema de conopidă.
Se serveşte cu unt, bucheţele de conopidă puse in farfurie sau in supieră şi cu crutoane de franzelă.
800 g conopidă, 60 g făină, 150 g unt, 100 g ceapă, 2 ouă, 200 g franzelă, sare, 100 g smantană.
Mod de preparare
Se pune conopida curăţată şi spălată in apă fierbinte cu sare. După câteva minute se scurge şi se pune la fiert in apă cu sare, apoi după ce a fiert se scoate conopida din vas pe un platou şi se aleg bucheţele intregi pentru garnitură, iar restul se dă prin sită.
Intre timp, se căleşte ceapa cu o parte din unt, se adaugă făina, se mai căleşte puţin, după care se stinge cu apa in care a fiert conopida, se strecoară şi se pune să dea in clocot. Se potriveşte apoi de sare şi după ce s-a luat de pe foc se drege cu ou.
Ouăle pot fi bătute cu 100 g smantană subţiată cu supă, punandu-se treptat in oală să nu se taie crema de conopidă.
Se serveşte cu unt, bucheţele de conopidă puse in farfurie sau in supieră şi cu crutoane de franzelă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :