Statistics:
Visits: 1,208 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Chiselita de visine
Q: | Intreaba despre Chiselita de visine |
Ingrediente
500 g visine, 300 g zahar, 80-100 g amidon de cartofi, 1 l apa fierbinte, 1 plic de zahar vanilat.
Mod de preparare
Visinele se spala in apa rece, li se scot samburii, se pun intr-un castron, se presara cu zaharul si se lasa 1/2 ora. Intre timp, castronul se scutura de cateva ,ori ca sa iasa cat mai mult suc, care se scurge si se adauga in chiselita la urma.
Samburii de la visine se sparg si se pun intr-o oala cu 1 l de apa clocotita, se lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se strecoara. Lichidul obtinut se toarna peste visinele macerate sau invers si se da intr-un clocot.
Tot atunci se toarna amidonul dizolvat cu putina apa fiarta si in prealabil racita. (Dizolvarea fainii de amidon se face in momentul in care trebuie adaugata).
Amidonul dizolvat se strecoara direct dintr-o data, in vasul cu lichidul fierbinte si se amesteca cu telul pana da intr-un scurt clocot, dupa care se ia vasul de pe foc, se adauga sucul de la visine si se amesteca.
Apoi se toarna in cesti sau in compotiere. Se serveste calda, garnisita cu fructele din care s-a pregatit, sau rece, garnisita cu frisca batuta sau tot cu fructe.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
500 g visine, 300 g zahar, 80-100 g amidon de cartofi, 1 l apa fierbinte, 1 plic de zahar vanilat.
Mod de preparare
Visinele se spala in apa rece, li se scot samburii, se pun intr-un castron, se presara cu zaharul si se lasa 1/2 ora. Intre timp, castronul se scutura de cateva ,ori ca sa iasa cat mai mult suc, care se scurge si se adauga in chiselita la urma.
Samburii de la visine se sparg si se pun intr-o oala cu 1 l de apa clocotita, se lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se strecoara. Lichidul obtinut se toarna peste visinele macerate sau invers si se da intr-un clocot.
Tot atunci se toarna amidonul dizolvat cu putina apa fiarta si in prealabil racita. (Dizolvarea fainii de amidon se face in momentul in care trebuie adaugata).
Amidonul dizolvat se strecoara direct dintr-o data, in vasul cu lichidul fierbinte si se amesteca cu telul pana da intr-un scurt clocot, dupa care se ia vasul de pe foc, se adauga sucul de la visine si se amesteca.
Apoi se toarna in cesti sau in compotiere. Se serveste calda, garnisita cu fructele din care s-a pregatit, sau rece, garnisita cu frisca batuta sau tot cu fructe.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :