FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,131
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Chiselita de visine

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Chiselita de visine

 Q:   Intreaba despre Chiselita de visine       
Chiselita de visineIngrediente

500 g visine, 300 g zahar, 80-100 g amidon de cartofi, 1 l apa fierbinte, 1 plic de zahar vanilat.

Mod de preparare

Visinele se spala in apa rece, li se scot samburii, se pun intr-un castron, se presara cu zaharul si se lasa 1/2 ora. Intre timp, castronul se scutura de cateva ,ori ca sa iasa cat mai mult suc, care se scurge si se adauga in chiselita la urma.

Samburii de la visine se sparg si se pun intr-o oala cu 1 l de apa clocotita, se lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se strecoara. Lichidul obtinut se toarna peste visinele macerate sau invers si se da intr-un clocot.

Tot atunci se toarna amidonul dizolvat cu putina apa fiarta si in prealabil racita. (Dizolvarea fainii de amidon se face in momentul in care trebuie adaugata).

Amidonul dizolvat se strecoara direct dintr-o data, in vasul cu lichidul fierbinte si se amesteca cu telul pana da intr-un scurt clocot, dupa care se ia vasul de pe foc, se adauga sucul de la visine si se amesteca.

Apoi se toarna in cesti sau in compotiere. Se serveste calda, garnisita cu fructele din care s-a pregatit, sau rece, garnisita cu frisca batuta sau tot cu fructe.

FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!


Tag-uri: chiselita, visine, samburi



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :