Statistics:
Visits: 697 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Castraveti umpluti vegetarieni
Q: | Intreaba despre Castraveti umpluti vegetarieni |
Ingrediente
6 sau 12 castraveţi, 200 g orez, 150 g ceapă, 100 ml ulei, sare, piper, mărar sau pătrunjel verde, 30 g făină, 30 g bulion, 2-3 linguri de smantană, 2 ouă.
Mod de preparare
Se iau 6 castraveţi mari sau 12 mai mici sau dacă sunt lungi de 20 cm se taie in două şi se curăţă cat mai subţire de coajă. Se opăresc cu apă clocotită şi cu sare, ca să se inmoaie. Se scobesc de miez cu ajutorul unei linguriţe. (Dacă sunt tăiaţi in două' in curmeziş, atunci se scobesc intr-o parte dandu-le forma de pahar).
Se spală ÅŸi se lasă la scurs, avand grijă ca toÅ£i castraveÅ£ii scobiÅ£i să aibă pereÅ£ii intregi. Se presară cu puÅ£ină sare ÅŸi se lasÄ cu gura in jos.
Intre timp, se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune te călit intr-o cratiţă cu ulei infierbantat. Se căleşte pană ce se rumeneşte puţin şi se adaugă orezul ales, spălat şi scurs de apă. Se amestecă cu ceapa şi se stinge cu apă in cantitate dublă faţă de orez.
Se adaugă bulion, sare, piper, verdeaţă tăiată mărunt, se amestecă pană dă in fiert, după care se acoperă şi se ţine pe foc slab sau in cuptor cu uşa acestuia deschisă, timp de 20—30 min. Se scoate apoi orezul intr-un castron ca să se zvante, se adaugă 2 ouă şi se mai gustă o dată de sare.
Cu compoziţia obţinută se umplu castraveţii care se aşază intr-o tavă unsă şi se introduc in cuptor. După 10 min se toarnă in tavă puţină apă fierbinte ca să nu se ardă, iar după ce castraveţii s-au rumenit puţin se adaugă smantană amestecată cu făina şi subţiată cu lapte sau cu apă caldă şi se mai lasă să fiarbă 5—6 min.
6 sau 12 castraveţi, 200 g orez, 150 g ceapă, 100 ml ulei, sare, piper, mărar sau pătrunjel verde, 30 g făină, 30 g bulion, 2-3 linguri de smantană, 2 ouă.
Mod de preparare
Se iau 6 castraveţi mari sau 12 mai mici sau dacă sunt lungi de 20 cm se taie in două şi se curăţă cat mai subţire de coajă. Se opăresc cu apă clocotită şi cu sare, ca să se inmoaie. Se scobesc de miez cu ajutorul unei linguriţe. (Dacă sunt tăiaţi in două' in curmeziş, atunci se scobesc intr-o parte dandu-le forma de pahar).
Se spală ÅŸi se lasă la scurs, avand grijă ca toÅ£i castraveÅ£ii scobiÅ£i să aibă pereÅ£ii intregi. Se presară cu puÅ£ină sare ÅŸi se lasÄ cu gura in jos.
Intre timp, se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune te călit intr-o cratiţă cu ulei infierbantat. Se căleşte pană ce se rumeneşte puţin şi se adaugă orezul ales, spălat şi scurs de apă. Se amestecă cu ceapa şi se stinge cu apă in cantitate dublă faţă de orez.
Se adaugă bulion, sare, piper, verdeaţă tăiată mărunt, se amestecă pană dă in fiert, după care se acoperă şi se ţine pe foc slab sau in cuptor cu uşa acestuia deschisă, timp de 20—30 min. Se scoate apoi orezul intr-un castron ca să se zvante, se adaugă 2 ouă şi se mai gustă o dată de sare.
Cu compoziţia obţinută se umplu castraveţii care se aşază intr-o tavă unsă şi se introduc in cuptor. După 10 min se toarnă in tavă puţină apă fierbinte ca să nu se ardă, iar după ce castraveţii s-au rumenit puţin se adaugă smantană amestecată cu făina şi subţiată cu lapte sau cu apă caldă şi se mai lasă să fiarbă 5—6 min.
Tag-uri: castraveti, orez, ceapa |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :