Statistics:
Visits: 1,087 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi cu praz
Q: | Intreaba despre Cartofi cu praz |
Ingrediente
1 kg cartofi, 500 g praz, 100 g ceapă, 100 ml ulei, 50 g bulion, 100 g măsline, 2-3 roşii, verdeaţă, piper, sare.
Mod de prepapare
Cartofii, curăţaţi şi spălaţi, se taie în bucăţi potrivite şi se pun în apă rece. Intre timp, se curăţă prazul, se spală, se taie în bucăţi de 3-4 cm şi se opăreşte în apă cu sare, după care se lasă într-o strecurătoare să se scurgă bine de apă. Ceapa se taie mărunt.
Cand toate sunt pregătite, se pune pe foc o tigaie sau o cratiţă cu ulei la încins, în care se călesc puţin, pe rand, cartofii zvantaţi şi se scot în altă cratiţă. In uleiul rămas se căleşte prazul, 10 min, după care se scoate şi se pune peste cartofi. în acelaşi vas se pune la prăjit ceapa tăiată mărunt şi se prăjeşte pană se rumeneşte puţin, apoi se adaugă bulion de roşii, se stinge cu apă caldă şi se răstoarnă peste cartofii cu praz. Se adaugă măslinele opărite, piper, sare, şi se fierb împreună pană ce sunt gata. Se aşază deasupra felii de roşii şi se introduce mancarea în cuptorul încins să se rumenească şi să mai scadă dacă este nevoie. Se serveşte caldă sau rece, presărată deasupra cu pătrunjel tăiat mărunt.
Mancărurile sunt mai gustoare dacă după ce sunt gata se mai introduc în cuptor pentru 10-20 min, să mai scadă şi să se rumenească puţin pe deasupra. Dacă cuptorul este prea incins, mancarea se acoperă cu un capac sau cu o hirtie unsă.
1 kg cartofi, 500 g praz, 100 g ceapă, 100 ml ulei, 50 g bulion, 100 g măsline, 2-3 roşii, verdeaţă, piper, sare.
Mod de prepapare
Cartofii, curăţaţi şi spălaţi, se taie în bucăţi potrivite şi se pun în apă rece. Intre timp, se curăţă prazul, se spală, se taie în bucăţi de 3-4 cm şi se opăreşte în apă cu sare, după care se lasă într-o strecurătoare să se scurgă bine de apă. Ceapa se taie mărunt.
Cand toate sunt pregătite, se pune pe foc o tigaie sau o cratiţă cu ulei la încins, în care se călesc puţin, pe rand, cartofii zvantaţi şi se scot în altă cratiţă. In uleiul rămas se căleşte prazul, 10 min, după care se scoate şi se pune peste cartofi. în acelaşi vas se pune la prăjit ceapa tăiată mărunt şi se prăjeşte pană se rumeneşte puţin, apoi se adaugă bulion de roşii, se stinge cu apă caldă şi se răstoarnă peste cartofii cu praz. Se adaugă măslinele opărite, piper, sare, şi se fierb împreună pană ce sunt gata. Se aşază deasupra felii de roşii şi se introduce mancarea în cuptorul încins să se rumenească şi să mai scadă dacă este nevoie. Se serveşte caldă sau rece, presărată deasupra cu pătrunjel tăiat mărunt.
Mancărurile sunt mai gustoare dacă după ce sunt gata se mai introduc în cuptor pentru 10-20 min, să mai scadă şi să se rumenească puţin pe deasupra. Dacă cuptorul este prea incins, mancarea se acoperă cu un capac sau cu o hirtie unsă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :