FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,036
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cartofi cu praz

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cartofi cu praz

 Q:   Intreaba despre Cartofi cu praz       
Cartofi cu praz Ingrediente

1 kg cartofi, 500 g praz, 100 g ceapă, 100 ml ulei, 50 g bulion, 100 g măsline, 2-3 roşii, verdeaţă, piper, sare.

Mod de prepapare

Cartofii, curăţaţi şi spălaţi, se taie în bucăţi potrivite şi se pun în apă rece. Intre timp, se curăţă prazul, se spală, se taie în bucăţi de 3-4 cm şi se opăreşte în apă cu sare, după care se lasă într-o strecurătoare să se scurgă bine de apă. Ceapa se taie mărunt.
Cand toate sunt pregătite, se pune pe foc o tigaie sau o cratiţă cu ulei la încins, în care se călesc puţin, pe rand, cartofii zvantaţi şi se scot în altă cratiţă. In uleiul rămas se căleşte prazul, 10 min, după care se scoate şi se pune peste cartofi. în acelaşi vas se pune la prăjit ceapa tăiată mărun t şi se prăjeşte pană se rumeneşte puţin, apoi se adaugă bulion de roşii, se stinge cu apă caldă şi se răstoarnă peste cartofii cu praz. Se adaugă măslinele opărite, piper, sare, şi se fierb împreună pană ce sunt gata. Se aşază deasupra felii de roşii şi se introduce mancarea în cuptorul încins să se rumenească şi să mai scadă dacă este nevoie. Se serveşte caldă sau rece, presărată deasupra cu pătrunjel tăiat mărunt.

Mancărurile sunt mai gustoare dacă după ce sunt gata se mai introduc în cuptor pentru 10-20 min, să mai scadă şi să se rumenească puţin pe deasupra. Dacă cuptorul este prea incins, mancarea se acoperă cu un capac sau cu o hirtie unsă.


Tag-uri: cartofi, praz, ceapa, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :