Statistics:
Visits: 1,000 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de praz
Q: | Intreaba despre Supa crema de praz |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 800 g praz, 500 g cartofi, 150 g unt, 600 g făină, 1 ţelină, câteva boabe de piper, 1 lămâie, 2 gălbenuşuri sau 100 g smantană, 200 g crutoane de franzelă.
Mod de preparare
Se taie subţire partea albă a prazului şi se inăbuşă cu o parte din unt. După ce s-a inmuiat, se adaugă apă câtă este nevoie pentru supă, cartofii tăiaţi felii, ţelina, sare şi se lasă să fiarbă maximum 1 oră.
Se trec apoi legumele şi supa prin pasoar sau prin sită, se adaugă rantaşul (făină cu unt uşor prăjită şi subţiată cu supă) şi se lasă să mai fiarbă 5-6 min, amestecându-se mereu.
Se potriveşte de sare, de zeamă de lămâie şi se continuă după indicaţiile din reţeta anterioară.
Pentru 6 porţii: 800 g praz, 500 g cartofi, 150 g unt, 600 g făină, 1 ţelină, câteva boabe de piper, 1 lămâie, 2 gălbenuşuri sau 100 g smantană, 200 g crutoane de franzelă.
Mod de preparare
Se taie subţire partea albă a prazului şi se inăbuşă cu o parte din unt. După ce s-a inmuiat, se adaugă apă câtă este nevoie pentru supă, cartofii tăiaţi felii, ţelina, sare şi se lasă să fiarbă maximum 1 oră.
Se trec apoi legumele şi supa prin pasoar sau prin sită, se adaugă rantaşul (făină cu unt uşor prăjită şi subţiată cu supă) şi se lasă să mai fiarbă 5-6 min, amestecându-se mereu.
Se potriveşte de sare, de zeamă de lămâie şi se continuă după indicaţiile din reţeta anterioară.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :