Statistics:
Visits: 749 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Caprioara cu sos Cumberland
Q: | Intreaba despre Caprioara cu sos Cumberland |
Ingrediente :
Pulpă de căprioară 1 kg, slănină afumată 50 g, tint 50 g, marmeladă de coacăze 200 g, portocale 300 g, lămaie 300 g, muştar 250 g, vin alb , oţet 9° 25 ml, sare.
Mod de preparare :
Dupa ce a fost marinată, carnea de căprioară se şterge cu un ştergar, se împănează cu slănină, se freacă cu sare, se unge cu unt şi se aşeaza într-o tavă cu restul de unt, se dă tava la cuptor şi se frige, stropindu-se din cand în cand cu sosul format în tavă. Cand este gata, se scoate din cuptor, se taie felii şi se lasă să se răcească. Se curăţă portocalele şi lămaile de coajă. Marmelada, muştarul, vinul, oţetul şi circa 2 g sare se fierb la un foc domol. Se storc lămaile şi portocalele şi se adaugă zeama în sos, se mai dă un clocot şi se pasează sosul printr-un moţ sau pasoar. Coaja de la o lămaie se taie julien (foarte fin), se fierbe circa 20 min., se scurge apa şi se adaugă coaja la sos. La servit, la fiecare porţie se pun două felii de carne, garnitura (de obicei piure de mere) şi cate 1-2 linguri de sos Cumberland.
Pulpă de căprioară 1 kg, slănină afumată 50 g, tint 50 g, marmeladă de coacăze 200 g, portocale 300 g, lămaie 300 g, muştar 250 g, vin alb , oţet 9° 25 ml, sare.
Mod de preparare :
Dupa ce a fost marinată, carnea de căprioară se şterge cu un ştergar, se împănează cu slănină, se freacă cu sare, se unge cu unt şi se aşeaza într-o tavă cu restul de unt, se dă tava la cuptor şi se frige, stropindu-se din cand în cand cu sosul format în tavă. Cand este gata, se scoate din cuptor, se taie felii şi se lasă să se răcească. Se curăţă portocalele şi lămaile de coajă. Marmelada, muştarul, vinul, oţetul şi circa 2 g sare se fierb la un foc domol. Se storc lămaile şi portocalele şi se adaugă zeama în sos, se mai dă un clocot şi se pasează sosul printr-un moţ sau pasoar. Coaja de la o lămaie se taie julien (foarte fin), se fierbe circa 20 min., se scurge apa şi se adaugă coaja la sos. La servit, la fiecare porţie se pun două felii de carne, garnitura (de obicei piure de mere) şi cate 1-2 linguri de sos Cumberland.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :