Statistics:
Visits: 1,036 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bulz oltenesc umplut cu gaigana
Q: | Intreaba despre Bulz oltenesc umplut cu gaigana |
Ingreriente:
Mălai 500 g, cârnaţi afumaţi 150 g, şuncă afumată 150 g, costiţă afumată 100 g, telemea 150 g, ouă 10 buc, unt 100 g, caşcaval 100 g, ulei 30 g, sare.
Cum se prepară:
Din mălai, sare şi apă se face o mămăligă ceva mai tare. Gaiganaua se prepară astfel: costiţa se taie cuburi şi se pune la prăjit. După câteva minute se adaugă şunca şi cârnaţii tăiaţi tot cuburi. Ouăle se bat bine, se amestecă cu telemeaua dată pe răzătoare şi se toarnă peste mezeluri. Când ouăle s-au legat, se ia gaiganaua de pe foc. Mămăliga se taie în bucăţi, în care se fac cuiburi rotunde. Se împarte gaiganaua, în mod egal în aceste cuiburi, se acoperă cuiburile cu bucăţele de mămăligă şi se servesc. Se unge fiecare bucată cu ulei şi se frige la grătar pe ambele părţi. La servit, pe fiecare porţie, se pune unt topit şi se presară cu caşcaval ras.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Mălai 500 g, cârnaţi afumaţi 150 g, şuncă afumată 150 g, costiţă afumată 100 g, telemea 150 g, ouă 10 buc, unt 100 g, caşcaval 100 g, ulei 30 g, sare.
Cum se prepară:
Din mălai, sare şi apă se face o mămăligă ceva mai tare. Gaiganaua se prepară astfel: costiţa se taie cuburi şi se pune la prăjit. După câteva minute se adaugă şunca şi cârnaţii tăiaţi tot cuburi. Ouăle se bat bine, se amestecă cu telemeaua dată pe răzătoare şi se toarnă peste mezeluri. Când ouăle s-au legat, se ia gaiganaua de pe foc. Mămăliga se taie în bucăţi, în care se fac cuiburi rotunde. Se împarte gaiganaua, în mod egal în aceste cuiburi, se acoperă cuiburile cu bucăţele de mămăligă şi se servesc. Se unge fiecare bucată cu ulei şi se frige la grătar pe ambele părţi. La servit, pe fiecare porţie, se pune unt topit şi se presară cu caşcaval ras.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: bulz, gaigana, malai, telemea, sunca afumata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :