Statistics:
Visits: 915 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bulz cu branza de Dorna
Q: | Intreaba despre Bulz cu branza de Dorna |
Ingrediente:
Mălai 400 g, lapte 1,6 l, brânză de Dorna 300 g, unt 200 g, sare.
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert într-un ceaun. Se adaugă sare şi, când a dat în fiert, se pune mălaiul în ploaie, amestecându-se cu un tel sau făcăleţ. Se mai fierbe încă 10 min la un foc domol, amestecându-se tot timpul. Se răstoarnă balmoşul pe un fund de lemn sau platou, se taie cuburi, care se deschid cu o lingură de lemn şi se umplu cu brânza de Dorna amestecată cu jumătate din cantitatea de unt. Se rotunjesc bucăţile de balmoş, se ung cu unt, se aşează într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor pentru gratinare. La servit se adaugă unt topit pe fiecare porţie.
Mălai 400 g, lapte 1,6 l, brânză de Dorna 300 g, unt 200 g, sare.
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert într-un ceaun. Se adaugă sare şi, când a dat în fiert, se pune mălaiul în ploaie, amestecându-se cu un tel sau făcăleţ. Se mai fierbe încă 10 min la un foc domol, amestecându-se tot timpul. Se răstoarnă balmoşul pe un fund de lemn sau platou, se taie cuburi, care se deschid cu o lingură de lemn şi se umplu cu brânza de Dorna amestecată cu jumătate din cantitatea de unt. Se rotunjesc bucăţile de balmoş, se ung cu unt, se aşează într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor pentru gratinare. La servit se adaugă unt topit pe fiecare porţie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :