Statistics:
Visits: 780 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tarta cu mac
Q: | Intreaba despre Tarta cu mac |
Ingrediente:
Făină 1 kg, unt 600 g, zahăr tos 250 g, ouă 6 buc, gem de căpşuni 100 g, praf de copt 2 plicuri. Umplutura: mac 1 kg, pesmet 300 g, zahăr tos 400 g, coajă de lămaie rasă 100 g, lapte 500 ml, zahăr vanilat 1 plic. Blat superior: ouă 8 buc, zahăr tos 300 g, făină 400 g, unt 100 g, zahăr pudră 50 g.
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă cele 6 gălbenuşuri, făina şi praful de copt, iar la sfarşit se pun albuşurile, se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, se dă la cuptor şi se coace la un foc potrivit. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se unge pe deasupra cu gem. In acest timp se prepară umplutura. Se fierbe laptele împreună cu zahărul, se adaugă macul care a fost trecut de două ori prin maşina de măcinat mac, pesmetul, coaja rasă de lămaie şi zahărul vanilat şi se fierbe 30 min. la un foc domol, se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se întinde în mod egal peste blatul cu gem. Blatul superior se prepară astfel: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă albuşurile bătute bine, se încălzeşte compoziţia şi se amestecă în continuare, pană ce se obţine o spumă deasă. Se adaugă făina şi untul topit, care se pune în compoziţie puţin cate puţin. Se toarnă această compoziţie peste umplutura cu mac şi se coace la un foc potrivit. După ce sa copt, se pudrează cu zahăr şi apoi se porţionează.
Făină 1 kg, unt 600 g, zahăr tos 250 g, ouă 6 buc, gem de căpşuni 100 g, praf de copt 2 plicuri. Umplutura: mac 1 kg, pesmet 300 g, zahăr tos 400 g, coajă de lămaie rasă 100 g, lapte 500 ml, zahăr vanilat 1 plic. Blat superior: ouă 8 buc, zahăr tos 300 g, făină 400 g, unt 100 g, zahăr pudră 50 g.
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă cele 6 gălbenuşuri, făina şi praful de copt, iar la sfarşit se pun albuşurile, se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, se dă la cuptor şi se coace la un foc potrivit. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se unge pe deasupra cu gem. In acest timp se prepară umplutura. Se fierbe laptele împreună cu zahărul, se adaugă macul care a fost trecut de două ori prin maşina de măcinat mac, pesmetul, coaja rasă de lămaie şi zahărul vanilat şi se fierbe 30 min. la un foc domol, se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se întinde în mod egal peste blatul cu gem. Blatul superior se prepară astfel: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă albuşurile bătute bine, se încălzeşte compoziţia şi se amestecă în continuare, pană ce se obţine o spumă deasă. Se adaugă făina şi untul topit, care se pune în compoziţie puţin cate puţin. Se toarnă această compoziţie peste umplutura cu mac şi se coace la un foc potrivit. După ce sa copt, se pudrează cu zahăr şi apoi se porţionează.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :