FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 771
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tarta cu mac

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Tarta cu mac

 Q:   Intreaba despre Tarta cu mac       
Tarta cu mac Ingrediente:

Făină 1 kg, unt 600 g, zahăr tos 250 g, ouă 6 buc, gem de căpşuni 100 g, praf de copt 2 plicuri. Umplutura: mac 1 kg, pesmet 300 g, zahăr tos 400 g, coajă de lămaie rasă 100 g, lapte 500 ml, zahăr vanilat 1 plic. Blat superior: ouă 8 buc, zahăr tos 300 g, făină 400 g, unt 100 g, zahăr pudră 50 g.

Mod de preparare:

Se amestecă untul cu zahărul, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă cele 6 gălbenuşuri, făina şi praful de copt, iar la sfarşit se pun albuşurile, se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, se dă la cuptor şi se coace la un foc potrivit. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se unge pe deasupra cu gem. In acest timp se prepară umplutura. Se fierbe laptele împreună cu zahărul, se adaugă macul care a fost trecut de două ori prin maşina de măcinat mac, pesmetul, coaja rasă de lămaie şi zahărul vanilat şi se fierbe 30 min. la un foc domol, se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se întinde în mod egal peste blatul cu gem. Blatul superior se prepară astfel: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă albuşurile bătute bine, se încălzeşte compoziţia şi se amestecă în continuare, pană ce se obţine o spumă deasă. Se adaugă făina şi untul topit, care se pune în compoziţie puţin cate puţin. Se toarnă această compoziţie peste umplutura cu mac şi se coace la un foc potrivit. După ce sa copt, se pudrează cu zahăr şi apoi se porţionează.


Tag-uri: desert, mac, crema, oua



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :