Statistics:
Visits: 1,883 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Turte cu mac
Q: | Intreaba despre Turte cu mac |
Ingrediente:
Făină 500 g, mac 500 g, zahăr 400 g, coajă de lămaie rasă 30 g, zahăr vanilat 1 plic, sare.
Mod de preparare:
Din făină, apă şi puţină sare se prepară o cocă mai tare, din care se întind foi, de mărimea unei farfurii care se aşează pe tăvi şi se coc în cuptor, fără a se rumeni. Macul se raşneşte prin maşina de raşnit mac şi se pune la fiert 1,2 l apa. Se adaugă coaja rasă de la o lămaie, zahărul şi zahărul vanilat şi se lasă să fiarbă circa 30 min. la un foc moale. Pe o tavă mare se aşează foile, una cate una, turnând pe fiecare foaie cate o cantitate de sirop cu mac. După ce foile s-au aşezat, se taie în porţii şi se mai adaugă la fiecare încă cate puţin sirop cu mac.
Făină 500 g, mac 500 g, zahăr 400 g, coajă de lămaie rasă 30 g, zahăr vanilat 1 plic, sare.
Mod de preparare:
Din făină, apă şi puţină sare se prepară o cocă mai tare, din care se întind foi, de mărimea unei farfurii care se aşează pe tăvi şi se coc în cuptor, fără a se rumeni. Macul se raşneşte prin maşina de raşnit mac şi se pune la fiert 1,2 l apa. Se adaugă coaja rasă de la o lămaie, zahărul şi zahărul vanilat şi se lasă să fiarbă circa 30 min. la un foc moale. Pe o tavă mare se aşează foile, una cate una, turnând pe fiecare foaie cate o cantitate de sirop cu mac. După ce foile s-au aşezat, se taie în porţii şi se mai adaugă la fiecare încă cate puţin sirop cu mac.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :