FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,063
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Invartita

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Invartita

 Q:   Intreaba despre Invartita       
InvartitaIngrediente

Pentru aluat:
600 g faina, 2-3 oua, 30 g drojdie, 50 g zahar, 200 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie, sare.

Pentru sirop: 200 g zahar, 1/2 L apa, 1/2 baton vanilie.

Mod de preparare

Aluatul , dupa ce a crescut se pune pe o planseta presarata cu faina si din el se intinde o foaie subtire, care se unge cu unt, se presara cu zahar si se ruleaza. Se apuca ruloul de ambele capete cu amandoua mainile si se mai lungeste rasucindu-l in acelasi timp, dupa care se aseaza invartit sub forma de melc intr-o cratita, tava sau forma rotunda bine unsa cu unt.

Se coace pana incepe sa se rumeneasca usor, moment in care se scoate din cuptor si ,calda cum este ,se stropeste cu sirop, apoi se introduce din nou in cuptor 5—6 min, dupa care se scoate pe un platou rotund. Se taie si se serveste calda sau rece, la vin sau la ceai.


Tag-uri: invartita, aluat, sirop



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :