Statistics:
Visits: 1,063 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Invartita
Q: | Intreaba despre Invartita |
Ingrediente
Pentru aluat:
600 g faina, 2-3 oua, 30 g drojdie, 50 g zahar, 200 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie, sare.
Pentru sirop: 200 g zahar, 1/2 L apa, 1/2 baton vanilie.
Mod de preparare
Aluatul , dupa ce a crescut se pune pe o planseta presarata cu faina si din el se intinde o foaie subtire, care se unge cu unt, se presara cu zahar si se ruleaza. Se apuca ruloul de ambele capete cu amandoua mainile si se mai lungeste rasucindu-l in acelasi timp, dupa care se aseaza invartit sub forma de melc intr-o cratita, tava sau forma rotunda bine unsa cu unt.
Se coace pana incepe sa se rumeneasca usor, moment in care se scoate din cuptor si ,calda cum este ,se stropeste cu sirop, apoi se introduce din nou in cuptor 5—6 min, dupa care se scoate pe un platou rotund. Se taie si se serveste calda sau rece, la vin sau la ceai.
Pentru aluat:
600 g faina, 2-3 oua, 30 g drojdie, 50 g zahar, 200 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie, sare.
Pentru sirop: 200 g zahar, 1/2 L apa, 1/2 baton vanilie.
Mod de preparare
Aluatul , dupa ce a crescut se pune pe o planseta presarata cu faina si din el se intinde o foaie subtire, care se unge cu unt, se presara cu zahar si se ruleaza. Se apuca ruloul de ambele capete cu amandoua mainile si se mai lungeste rasucindu-l in acelasi timp, dupa care se aseaza invartit sub forma de melc intr-o cratita, tava sau forma rotunda bine unsa cu unt.
Se coace pana incepe sa se rumeneasca usor, moment in care se scoate din cuptor si ,calda cum este ,se stropeste cu sirop, apoi se introduce din nou in cuptor 5—6 min, dupa care se scoate pe un platou rotund. Se taie si se serveste calda sau rece, la vin sau la ceai.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :