Statistics:
Visits: 1,138 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sirop de zmeura
Q: | Intreaba despre Sirop de zmeura |
Ingrediente
1 I suc de zmeura, 1,250 kg zahar, 1 g sare de lamaie.
Mod de preparare
Zmeura curatata se pune intr-un borcan si se zdrobeste amestecand usor cu o lingura de lemn. Borcanul cu zmeura se leaga la gura cu un tifon si se tine 2—3 zile, amestecandu-se o data pe zi, ca sa nu prinda mucegai.
Apoi sucul se strecoara printr-un tifon pus dublu sau triplu, udat in prealabil cu apa si stors. Sucul obtinut se lasa acoperit pana a doua zi sa se limpezeasca, apoi se scurge cu grija in alt vas, cu atentie ca sa nu se rascoleasca drojdia care s-a depozitat la fund.
Pentru fiecare litru de sirop se adauga cate 1,250 kg zahar tos si cate 1 g sare de lamaie, se pune totul intr-o cratita smaltuita si cu volumul dublu fata de cantitatea de sirop, deoarece atunci cand fierbe face multa spuma.
Dupa ce s-a introdus zaharul, se amesteca pana cand se dizolva complet, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, amestecandu-se continuu la suprafata siropului ca sa dispara spuma.
Se fierbe cam 30 min, dupa care se toarna siropul fierbinte (clocotit) in sticle sterilizate si bine incalzite. Se astupa sticlele cu dopuri noi oparite in apa clocotita, se infasoara in paturi si se tin pana a doua zi, dupa care se pastreaza in camara.
1 I suc de zmeura, 1,250 kg zahar, 1 g sare de lamaie.
Mod de preparare
Zmeura curatata se pune intr-un borcan si se zdrobeste amestecand usor cu o lingura de lemn. Borcanul cu zmeura se leaga la gura cu un tifon si se tine 2—3 zile, amestecandu-se o data pe zi, ca sa nu prinda mucegai.
Apoi sucul se strecoara printr-un tifon pus dublu sau triplu, udat in prealabil cu apa si stors. Sucul obtinut se lasa acoperit pana a doua zi sa se limpezeasca, apoi se scurge cu grija in alt vas, cu atentie ca sa nu se rascoleasca drojdia care s-a depozitat la fund.
Pentru fiecare litru de sirop se adauga cate 1,250 kg zahar tos si cate 1 g sare de lamaie, se pune totul intr-o cratita smaltuita si cu volumul dublu fata de cantitatea de sirop, deoarece atunci cand fierbe face multa spuma.
Dupa ce s-a introdus zaharul, se amesteca pana cand se dizolva complet, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, amestecandu-se continuu la suprafata siropului ca sa dispara spuma.
Se fierbe cam 30 min, dupa care se toarna siropul fierbinte (clocotit) in sticle sterilizate si bine incalzite. Se astupa sticlele cu dopuri noi oparite in apa clocotita, se infasoara in paturi si se tin pana a doua zi, dupa care se pastreaza in camara.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :