FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 786
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sarailie

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sarailie

 Q:   Intreaba despre Sarailie       
SarailieIngrediente

500 g foi de placinta din comert
Pentru umplutura:
300 g miez de nuca, 500 g zahar, 300 g unt, coaja de lamaie, rom.

Mod de preparare

Se intind cate doua foi, una peste alta, se lasa sa se zvante 5—10 min, dupa care se taie dreptunghiuri cam de 20x25 cm, se ung cu unt topit, se presara la mijloc cu nuci tocate, apoi se indoaie putin inauntru marginile foilor de pe latura mai lunga.

Se pregateste un betisor de grosimea unui creion care se aseaza pe una din laturile inguste ale foii si se ruleaza. Ruloul obtinut se strange cu mainile din ambele parti, pana se increteste ca o armonica si ramane de marime potrivita.

Se scoate betisorul, iar sarailiile se aseaza intr-o tava unsa cu unt, una langa alta, se stropesc pe deasupra cu unt topit si se coc in cuptor. Cand sunt gata, se toarna peste ele sirop preparat din 300 g zahar si 1/2 L apa si se mai tin la cuptor 10—15 min.

Daca rulourile au absorbit tot siropul si sunt cam uscate, se mai poate turna peste ele sirop. Pentru aroma si gust, in sirop se pune coaja de lamaie, vanilie si esenta de rom.


Tag-uri: sarailie, foi, sirop



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :