Statistics:
Visits: 786 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarailie
Q: | Intreaba despre Sarailie |
Ingrediente
500 g foi de placinta din comert
Pentru umplutura:
300 g miez de nuca, 500 g zahar, 300 g unt, coaja de lamaie, rom.
Mod de preparare
Se intind cate doua foi, una peste alta, se lasa sa se zvante 5—10 min, dupa care se taie dreptunghiuri cam de 20x25 cm, se ung cu unt topit, se presara la mijloc cu nuci tocate, apoi se indoaie putin inauntru marginile foilor de pe latura mai lunga.
Se pregateste un betisor de grosimea unui creion care se aseaza pe una din laturile inguste ale foii si se ruleaza. Ruloul obtinut se strange cu mainile din ambele parti, pana se increteste ca o armonica si ramane de marime potrivita.
Se scoate betisorul, iar sarailiile se aseaza intr-o tava unsa cu unt, una langa alta, se stropesc pe deasupra cu unt topit si se coc in cuptor. Cand sunt gata, se toarna peste ele sirop preparat din 300 g zahar si 1/2 L apa si se mai tin la cuptor 10—15 min.
Daca rulourile au absorbit tot siropul si sunt cam uscate, se mai poate turna peste ele sirop. Pentru aroma si gust, in sirop se pune coaja de lamaie, vanilie si esenta de rom.
500 g foi de placinta din comert
Pentru umplutura:
300 g miez de nuca, 500 g zahar, 300 g unt, coaja de lamaie, rom.
Mod de preparare
Se intind cate doua foi, una peste alta, se lasa sa se zvante 5—10 min, dupa care se taie dreptunghiuri cam de 20x25 cm, se ung cu unt topit, se presara la mijloc cu nuci tocate, apoi se indoaie putin inauntru marginile foilor de pe latura mai lunga.
Se pregateste un betisor de grosimea unui creion care se aseaza pe una din laturile inguste ale foii si se ruleaza. Ruloul obtinut se strange cu mainile din ambele parti, pana se increteste ca o armonica si ramane de marime potrivita.
Se scoate betisorul, iar sarailiile se aseaza intr-o tava unsa cu unt, una langa alta, se stropesc pe deasupra cu unt topit si se coc in cuptor. Cand sunt gata, se toarna peste ele sirop preparat din 300 g zahar si 1/2 L apa si se mai tin la cuptor 10—15 min.
Daca rulourile au absorbit tot siropul si sunt cam uscate, se mai poate turna peste ele sirop. Pentru aroma si gust, in sirop se pune coaja de lamaie, vanilie si esenta de rom.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :