Statistics:
Visits: 1,000 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ardei in suc de rosii
Q: | Intreaba despre Ardei in suc de rosii |
Se aleg ardei grasi de aceeasi marime. Se spala si se decupeaza cu varful unui cutit in jurul cotorului, care se scoate impreuna cu semintele; deschizatura trebuie sa fie dreapta.
Dupa aceea, ardeii se oparesc timp de 2—4 min in apa clocotita cu putina sare, se trec prin apa rece si se lasa cu gura in jos sa se ascurga. Ardeii se aseaza apoi in borcane, indesandu-se cu mana ca sa incapa cat mai multi si sa nu ramana spatii goale, iar deasupra se toarna suc de rosii fierbinte.
Nivelul sucului trebuie sa fie cu 2 cm sub capac sau celofanul cu care se leaga gura borcanului. Borcanul se pune imediat la sterilizat pentru 60—80 min. In rest, prepararea se face asa cum s-a aratat in articolul "Conservarea legumelor prin sterilizare".
Dupa aceea, ardeii se oparesc timp de 2—4 min in apa clocotita cu putina sare, se trec prin apa rece si se lasa cu gura in jos sa se ascurga. Ardeii se aseaza apoi in borcane, indesandu-se cu mana ca sa incapa cat mai multi si sa nu ramana spatii goale, iar deasupra se toarna suc de rosii fierbinte.
Nivelul sucului trebuie sa fie cu 2 cm sub capac sau celofanul cu care se leaga gura borcanului. Borcanul se pune imediat la sterilizat pentru 60—80 min. In rest, prepararea se face asa cum s-a aratat in articolul "Conservarea legumelor prin sterilizare".
Tag-uri: ardei, suc de rosii, ardei grasi |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :