Statistics:
Visits: 925 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Arpacas cu nuci
Q: | Intreaba despre Arpacas cu nuci |
Ingrediente
7 kg arpacaş, 150 g miez de nucă, 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, coajă de lămaie rasă, sare.
Mod de preparare
Se spală arpacaşul de cateva ori, pană ce rămane apa limpede şi se pune la fiert pe foc puternic cu apă rece, intr-un vas acoperit. Se lasă pană dă in fiert, apoi se slăbeşte focul şi dedesubtul vasului se pune o tablă groasă, ca să nu se ardă (lipească) la fund.
Se fierbe cat mai domol şi din cand in cand se amestecă cu o lopăţică. Pe măsură ce scade apa, se adaugă cate puţină apă fierbinte, fierbandu-se pană se inmoaie bobul.
In continuare se pregăteşte la fel ca in reţeta precedentă.
7 kg arpacaş, 150 g miez de nucă, 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, coajă de lămaie rasă, sare.
Mod de preparare
Se spală arpacaşul de cateva ori, pană ce rămane apa limpede şi se pune la fiert pe foc puternic cu apă rece, intr-un vas acoperit. Se lasă pană dă in fiert, apoi se slăbeşte focul şi dedesubtul vasului se pune o tablă groasă, ca să nu se ardă (lipească) la fund.
Se fierbe cat mai domol şi din cand in cand se amestecă cu o lopăţică. Pe măsură ce scade apa, se adaugă cate puţină apă fierbinte, fierbandu-se pană se inmoaie bobul.
In continuare se pregăteşte la fel ca in reţeta precedentă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :