Statistics:
Visits: 1,331 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Trigoane din aluat foietaj
Q: | Intreaba despre Trigoane din aluat foietaj |
Ingrediente
Pentru aluat:
200 g unt, 250 g faina, 1 lingurita de otet, sare si apa cat inghite faina.
Pentru umplutura:
200-300 g miez de nuca, 60 g zahar, 1 albus de ou sau 1-2 linguri de lapte.
Pentru sirop:
300 g zahar, 1/2 L apa, 1 lingura de rom.
Mod de preparare
Aluatul se prepara ca in reteta "Foi de placinta de baza" si dupa ce a fost turat de 4 ori se intinde o foaie de 1/2 cm grosime.
Cu un cutit incins se taie foaia in patrate cu latura de 8 cm si pe fiecare se pun cam 40 g umplutura de miez de nuca pisata in piulita sau sfaramat cu vergeaua etc. si preparata astfel:
separat se bate albusul cu zahar, se amesteca cu nucile pisate si se mai adauga, dupa gust , coaja de lamaie sau de portocala rasa, zahar vanilat sau scortisoara.
Se rasfrange unul din colturi, se aduce peste cel opus, obtinandu-se astfel trigonul, dupa care se strang marginile usor. Se aseaza intr-o tava umezita cu apa rece si se coc in cuptor incins, 10—12 min. La inceput focul trebuie sa fie mare, dupa care temperatura se reduce din ce in ce mai mult.
Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca putin, apoi se trec bucata cu bucata printr-un sirop de zahar mai legat, caruia i se adauga putina miere de albine.
Pentru aluat:
200 g unt, 250 g faina, 1 lingurita de otet, sare si apa cat inghite faina.
Pentru umplutura:
200-300 g miez de nuca, 60 g zahar, 1 albus de ou sau 1-2 linguri de lapte.
Pentru sirop:
300 g zahar, 1/2 L apa, 1 lingura de rom.
Mod de preparare
Aluatul se prepara ca in reteta "Foi de placinta de baza" si dupa ce a fost turat de 4 ori se intinde o foaie de 1/2 cm grosime.
Cu un cutit incins se taie foaia in patrate cu latura de 8 cm si pe fiecare se pun cam 40 g umplutura de miez de nuca pisata in piulita sau sfaramat cu vergeaua etc. si preparata astfel:
separat se bate albusul cu zahar, se amesteca cu nucile pisate si se mai adauga, dupa gust , coaja de lamaie sau de portocala rasa, zahar vanilat sau scortisoara.
Se rasfrange unul din colturi, se aduce peste cel opus, obtinandu-se astfel trigonul, dupa care se strang marginile usor. Se aseaza intr-o tava umezita cu apa rece si se coc in cuptor incins, 10—12 min. La inceput focul trebuie sa fie mare, dupa care temperatura se reduce din ce in ce mai mult.
Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca putin, apoi se trec bucata cu bucata printr-un sirop de zahar mai legat, caruia i se adauga putina miere de albine.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :