FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,315
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Trigoane din aluat foietaj

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Trigoane din aluat foietaj

 Q:   Intreaba despre Trigoane din aluat foietaj       
Trigoane din aluat foietaj Ingrediente

Pentru aluat:
200 g unt, 250 g faina, 1 lingurita de otet, sare si apa cat inghite faina.

Pentru umplutura:
200-300 g miez de nuca, 60 g zahar, 1 albus de ou sau 1-2 linguri de lapte.

Pentru sirop:
300 g zahar, 1/2 L apa, 1 lingura de rom.

Mod de preparare

Aluatul se prepara ca in reteta "Foi de placinta de baza" si dupa ce a fost turat de 4 ori se intinde o foaie de 1/2 cm grosime.

Cu un cutit incins se taie foaia in patrate cu latura de 8 cm si pe fiecare se pun cam 40 g umplutura de miez de nuca pisata in piulita sau sfaramat cu vergeaua etc. si preparata astfel:
separat se bate albusul cu zahar, se amesteca cu nucile pisate si se mai adauga, dupa gust , coaja de lamaie sau de portocala rasa, zahar vanilat sau scortisoara.

Se rasfrange unul din colturi, se aduce peste cel opus, obtinandu-se astfel trigonul, dupa care se strang marginile usor. Se aseaza intr-o tava umezita cu apa rece si se coc in cuptor incins, 10—12 min. La inceput focul trebuie sa fie mare, dupa care temperatura se reduce din ce in ce mai mult.

Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca putin, apoi se trec bucata cu bucata printr-un sirop de zahar mai legat, caruia i se adauga putina miere de albine.


Tag-uri: trigoane, aluat, foietaj



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :