Statistics:
Visits: 779 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort cu frisca
Q: | Intreaba despre Tort cu frisca |
Ingrediente:
Ouă 6 buc, zahăr 120 g, făină 180 g. Crema: frişca bătută 900 g, gelatină 50 g, zahăr 200 g, ouă 2 buc, lapte 200 ml, cacao 50 g, gem 50 g, zahăr vanilat 2 plicuri, coajă rasă de lămaie 30 g. Siropul: zahăr tos 200 g, coajă rasă de lămaie 20 g. Decor: frişca bătută 800 g.
Mod de preparare:
Blatul. Gălbenuşurile se amestecă cu 60 g zahăr, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Albuşurile se bat spumă, se adaugă restul de 60 g zahăr, se amestecă cele două compoziţii, se adaugă făina, amestecandu-se uşor, se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hartie şi se coc la cuptor la un foc potrivit. Crema: se pune la fiert laptele cu 20 0 g zahăr şi ouăle şi se amestecă, pană ce dă în fiert, se ia vasul de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată în prealabil şi se amestecă în continuare pană la omogenizarea completă a compoziţiei. Se împarte compoziţia în trei părţi, în trei vase, se adaugă la fiecare treime cate 300 g frişca bătută şi se omogenizeaza. In primul vas se pun 50 g cacao, în al doilea vas se pun 50 g gem, iar în al treilea vas se pune zahăr vanilat şi coajă de lămaie rasă. Se amestecă bine fiecare compoziţie în parte. Se despică blatul în trei felii şi se însiropează cu siropul preparat din 200 ml apă, 200 g zahăr tos şi 20 g coajă rasă de lămaie. Se umple tortul cu cele trei creme, şi se lasă la frigider timp de 30 min., apoi se decorează cu 800 g frişca bătută, care se şpriţează cu un cornet sau un poş.
Ouă 6 buc, zahăr 120 g, făină 180 g. Crema: frişca bătută 900 g, gelatină 50 g, zahăr 200 g, ouă 2 buc, lapte 200 ml, cacao 50 g, gem 50 g, zahăr vanilat 2 plicuri, coajă rasă de lămaie 30 g. Siropul: zahăr tos 200 g, coajă rasă de lămaie 20 g. Decor: frişca bătută 800 g.
Mod de preparare:
Blatul. Gălbenuşurile se amestecă cu 60 g zahăr, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Albuşurile se bat spumă, se adaugă restul de 60 g zahăr, se amestecă cele două compoziţii, se adaugă făina, amestecandu-se uşor, se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hartie şi se coc la cuptor la un foc potrivit. Crema: se pune la fiert laptele cu 20 0 g zahăr şi ouăle şi se amestecă, pană ce dă în fiert, se ia vasul de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată în prealabil şi se amestecă în continuare pană la omogenizarea completă a compoziţiei. Se împarte compoziţia în trei părţi, în trei vase, se adaugă la fiecare treime cate 300 g frişca bătută şi se omogenizeaza. In primul vas se pun 50 g cacao, în al doilea vas se pun 50 g gem, iar în al treilea vas se pune zahăr vanilat şi coajă de lămaie rasă. Se amestecă bine fiecare compoziţie în parte. Se despică blatul în trei felii şi se însiropează cu siropul preparat din 200 ml apă, 200 g zahăr tos şi 20 g coajă rasă de lămaie. Se umple tortul cu cele trei creme, şi se lasă la frigider timp de 30 min., apoi se decorează cu 800 g frişca bătută, care se şpriţează cu un cornet sau un poş.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :