FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 741
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tort cu frisca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Tort cu frisca

 Q:   Intreaba despre Tort cu frisca       
Tort cu frisca Ingrediente:

Ouă 6 buc, zahăr 120 g, făină 180 g. Crema: frişca bătută 900 g, gelatină 50 g, zahăr 200 g, ouă 2 buc, lapte 200 ml, cacao 50 g, gem 50 g, zahăr vanilat 2 plicuri, coajă rasă de lămaie 30 g. Siropul: zahăr tos 200 g, coajă rasă de lămaie 20 g. Decor: frişca bătută 800 g.

Mod de preparare:

Blatul. Gălbenuşurile se amestecă cu 60 g zahăr, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Albuşurile se bat spumă, se adaugă restul de 60 g zahăr, se amestecă cele două compoziţii, se adaugă făina, amestecandu-se uşor, se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hartie şi se coc la cuptor la un foc potrivit. Crema: se pune la fiert laptele cu 20 0 g zahăr şi ouăle şi se amestecă, pană ce dă în fiert, se ia vasul de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată în prealabil şi se amestecă în continuare pană la omogenizarea completă a compoziţiei. Se împarte compoziţia în trei părţi, în trei vase, se adaugă la fiecare treime cate 300 g frişca bătută şi se omogenizeaza. In primul vas se pun 50 g cacao, în al doilea vas se pun 50 g gem, iar în al treilea vas se pune zahăr vanilat şi coajă de lămaie rasă. Se amestecă bine fiecare compoziţie în parte. Se despică blatul în trei felii şi se însiropează cu siropul preparat din 200 ml apă, 200 g zahăr tos şi 20 g coajă rasă de lămaie. Se umple tortul cu cele trei creme, şi se lasă la frigider timp de 30 min., apoi se decorează cu 800 g frişca bătută, care se şpriţează cu un cornet sau un poş.


Tag-uri: gelatina, tort, frisca, lapte



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 21 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :