Statistics:
Visits: 889 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de ciocolata III
Q: | Intreaba despre Tort de ciocolata III |
Ingrediente:
Nuci 250 g, zahăr tos 250 g, apă 150 ml. cacao 50 g, ouă 8 buc, coniac 25 ml, zahăr vanilat 1 plic. Crema: zahăr tos 180 g, apă 50 ml, cacao 50 g, unt 200 g, zahăr vanilat 1 plic, gălbenuşuri 3 buc. Decor: frişca bătută 600 g.
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu zahărul. Cand dă în clocot se toarnă nuca, se fierbe un minut, apoi se lasă să se răcească. Se adaugă gălbenuşurile, unul cate unul, cacaoa, coniacul, zahărul vanilat şi albuşurile bătute bine. Se coace într-o formă de tort tapetată cu hartie. Crema: se fierbe zahărul cu apa şi cacaoa. Se amestecă mereu pană ce se îngroaşă. In momentul în care se ia de pe foc se adaugă 20 g unt şi se lasă să se răcească. Restul de unt se freacă, se adaugă cele 3 gălbenuşuri şi zahărul vanilat şi se amestecă. Se toarnă peste compoziţia cu unt crema de cacao, puţin cate puţin, amestecandu-se. Se îmbracă blatul cu această cremă, fără a se însiropa sau a se tăia, se lasă 30 min. la frig, apoi se decorează cu frişca bătută.
Nuci 250 g, zahăr tos 250 g, apă 150 ml. cacao 50 g, ouă 8 buc, coniac 25 ml, zahăr vanilat 1 plic. Crema: zahăr tos 180 g, apă 50 ml, cacao 50 g, unt 200 g, zahăr vanilat 1 plic, gălbenuşuri 3 buc. Decor: frişca bătută 600 g.
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu zahărul. Cand dă în clocot se toarnă nuca, se fierbe un minut, apoi se lasă să se răcească. Se adaugă gălbenuşurile, unul cate unul, cacaoa, coniacul, zahărul vanilat şi albuşurile bătute bine. Se coace într-o formă de tort tapetată cu hartie. Crema: se fierbe zahărul cu apa şi cacaoa. Se amestecă mereu pană ce se îngroaşă. In momentul în care se ia de pe foc se adaugă 20 g unt şi se lasă să se răcească. Restul de unt se freacă, se adaugă cele 3 gălbenuşuri şi zahărul vanilat şi se amestecă. Se toarnă peste compoziţia cu unt crema de cacao, puţin cate puţin, amestecandu-se. Se îmbracă blatul cu această cremă, fără a se însiropa sau a se tăia, se lasă 30 min. la frig, apoi se decorează cu frişca bătută.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :