Statistics:
Visits: 687 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Telina cu masline
Q: | Intreaba despre Telina cu masline |
Ingrediente:
600 g ţelină, 100 g măsline, 100 ml ulei, 1 lingură făină, 30 g bulion, 100 g ceapă, 50 ml vin, 1 lămaie, sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie ţelină felii subţiri, se pune într-o cratiţă cu ulei şi se înăbuşă sub capac. Cand s-a înmuiat puţin, se scoate, iar în uleiul rămas se pune la călit ceapa tăiată mărunt. Cand ceapa începe să se rumenească, se adaugă făina şi apoi se stinge cu bulion, vin şi apă, fără să se subţieze sosul prea tare. Se fierbe sosul circa 20- 30 min, se strecoară şi în el se pun măslinele opărite, ţelină, piper, felii de lămaie şi eventual sare. Se mai lasă să fiarbă împreună cateva minute.
Se serveÅŸte rece.
600 g ţelină, 100 g măsline, 100 ml ulei, 1 lingură făină, 30 g bulion, 100 g ceapă, 50 ml vin, 1 lămaie, sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie ţelină felii subţiri, se pune într-o cratiţă cu ulei şi se înăbuşă sub capac. Cand s-a înmuiat puţin, se scoate, iar în uleiul rămas se pune la călit ceapa tăiată mărunt. Cand ceapa începe să se rumenească, se adaugă făina şi apoi se stinge cu bulion, vin şi apă, fără să se subţieze sosul prea tare. Se fierbe sosul circa 20- 30 min, se strecoară şi în el se pun măslinele opărite, ţelină, piper, felii de lămaie şi eventual sare. Se mai lasă să fiarbă împreună cateva minute.
Se serveÅŸte rece.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :