Statistics:
Visits: 753 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Taitei cu mac
Q: | Intreaba despre Taitei cu mac |
Ingrediente:
Făină 500 g, ouă 2 buc, zahăr 300 g, mac 300 g, coajă de lămaie rasă 50 g, zahăr vanilat 1 plic, unt 100 g, sare.
Mod de preparare:
Din făină, ouă şi puţină sare se face o cocă consistentă, se întinde o foaie din care se taie tăiţei cu lăţimea de 1 cm. Se lasă să se zvante circa o oră, apoi se fierb în apă cu sare, se scurg şi se clătesc cu apa rece. Macul se macină în maşina de măcinat mac, se pune la fiert cu zahărul, zahărul vanilat, apă şi coaja de lămaie rasă. In timpul fierberii se amestecă tot timpul cu o paletă de lemn. După ce a fiert 45 min., se toarnă peste tocmagi. La sfarşit se adaugă şi unt topit.
Făină 500 g, ouă 2 buc, zahăr 300 g, mac 300 g, coajă de lămaie rasă 50 g, zahăr vanilat 1 plic, unt 100 g, sare.
Mod de preparare:
Din făină, ouă şi puţină sare se face o cocă consistentă, se întinde o foaie din care se taie tăiţei cu lăţimea de 1 cm. Se lasă să se zvante circa o oră, apoi se fierb în apă cu sare, se scurg şi se clătesc cu apa rece. Macul se macină în maşina de măcinat mac, se pune la fiert cu zahărul, zahărul vanilat, apă şi coaja de lămaie rasă. In timpul fierberii se amestecă tot timpul cu o paletă de lemn. După ce a fiert 45 min., se toarnă peste tocmagi. La sfarşit se adaugă şi unt topit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :