Statistics:
Visits: 1,043 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Taitei de casa
Q: | Intreaba despre Taitei de casa |
Ingrediente
2 ouă, 300 g făină şi apă călduţă cat cuprinde.
Mod de prepapare
Se frămantă o cocă tare, din făină, ouă şi apă călduţă cat cuprinde. Pe o planşetă se presară făină, se întinde o foaie sau două de cocă, cat mai subţire, şi se lasă să se usuce puţin (dacă se lasă prea mult se sfăramă). Se rulează apoi sul şi se taie foarte subţire, după care se resfiră pe un şervet sau pe o planşetă să se usuce. Se pot fierbe direct în supă sau în apă cu puţină sare. Cand se pun la fiert se scutură bine de făină, se pun în apă clocotită, se amestecă şi după ce s-au ridicat pe deasupra se mai lasă să fiarbă 5-6 min, apoi se pun într-o strecurătoare, se trec prin apă rece şi se lasă în strecurătoare să se scurgă bine de apă. Tăiţeii pot fi pregătiţi din timp şi, după ce s-au uscat, se păstrează mai multă vreme.
2 ouă, 300 g făină şi apă călduţă cat cuprinde.
Mod de prepapare
Se frămantă o cocă tare, din făină, ouă şi apă călduţă cat cuprinde. Pe o planşetă se presară făină, se întinde o foaie sau două de cocă, cat mai subţire, şi se lasă să se usuce puţin (dacă se lasă prea mult se sfăramă). Se rulează apoi sul şi se taie foarte subţire, după care se resfiră pe un şervet sau pe o planşetă să se usuce. Se pot fierbe direct în supă sau în apă cu puţină sare. Cand se pun la fiert se scutură bine de făină, se pun în apă clocotită, se amestecă şi după ce s-au ridicat pe deasupra se mai lasă să fiarbă 5-6 min, apoi se pun într-o strecurătoare, se trec prin apă rece şi se lasă în strecurătoare să se scurgă bine de apă. Tăiţeii pot fi pregătiţi din timp şi, după ce s-au uscat, se păstrează mai multă vreme.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :