Statistics:
Visits: 790 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa de spanac
Q: | Intreaba despre Supa de spanac |
Ingrediente:
Oase de vacă 1 kg, ceapă 100 g. spanac 750 g, făină 75 g, ouă 3 buc, ulei 100 g, smântână 200 g. usturoi 15 g, unt 50 g, franzelă 250 g, sare.
Mod de preparare:
Oasele se sparg şi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează cât este necesar şi se fierb în continuare 2-3 ore, se adaugă ceapa, se mai fierbe o oră şi se strecoară supa în alt vas. Spanacul se curăţă, se spală în mai multe ape, se opăreşte, se toacă mărunt, se lasă să se scurgă bine, se trage in ulei, se adaugă făina şi usturoiul, se ia de pe foc şi se pune in supă. Gălbenuşurile se amestecă cu smântână, se subţiază cu cateva linguri de supă de oase, se adaugă la restul de supă şi se lasă să mai fiarbă circa 10 min. Franzela se taie cubuleţe care se stropesc cu unt topit şi se rumenesc în cuptor. La servit, la fiecare porţie de supă, se adaugă câte o cantitate de crutoane.
Oase de vacă 1 kg, ceapă 100 g. spanac 750 g, făină 75 g, ouă 3 buc, ulei 100 g, smântână 200 g. usturoi 15 g, unt 50 g, franzelă 250 g, sare.
Mod de preparare:
Oasele se sparg şi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează cât este necesar şi se fierb în continuare 2-3 ore, se adaugă ceapa, se mai fierbe o oră şi se strecoară supa în alt vas. Spanacul se curăţă, se spală în mai multe ape, se opăreşte, se toacă mărunt, se lasă să se scurgă bine, se trage in ulei, se adaugă făina şi usturoiul, se ia de pe foc şi se pune in supă. Gălbenuşurile se amestecă cu smântână, se subţiază cu cateva linguri de supă de oase, se adaugă la restul de supă şi se lasă să mai fiarbă circa 10 min. Franzela se taie cubuleţe care se stropesc cu unt topit şi se rumenesc în cuptor. La servit, la fiecare porţie de supă, se adaugă câte o cantitate de crutoane.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 09 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :