Statistics:
Visits: 838 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crema de spanac
Q: | Intreaba despre Crema de spanac |
Ingrediente:
Spanac 1 kg, morcovi 150 g, pătrunjel 100 g, ţelină 100 g, făină 50 g, unt 150 g, ouă 2 buc, lapte 150 ml, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Spanacul se fierbe circa 20 min. în apă cu sare şi apoi se scurge. Ceapa se taie felii şi se căleşte în 100 g unt. Se adaugă morcovii, pătrunjelul şi ţelina date pe răzătoare şi făina şi se mai călesc câteva minute la un foc domol. Se sting cu zeama în care a fiert spanacul şi se lasă să fiarbă. Spanacul se trece de două ori prin maşina de tocat şi se adaugă la zarzavatul de supa si se fierb împreună circa 45 min. Se pasează prin sită şi se pun din nou pe foc. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele, se subţiază cu câteva linguri de zeamă, în care a fiert spanacul, se adaugă la cremă şi se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cubuleţe care se stropesc cu unt şi se rumenesc în cuptor. La servit, pe fiecare porţie de cremă, se pune câte o cantitate corespunzătoare de crutoane şi o linguriţă de unt topit.
Spanac 1 kg, morcovi 150 g, pătrunjel 100 g, ţelină 100 g, făină 50 g, unt 150 g, ouă 2 buc, lapte 150 ml, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Spanacul se fierbe circa 20 min. în apă cu sare şi apoi se scurge. Ceapa se taie felii şi se căleşte în 100 g unt. Se adaugă morcovii, pătrunjelul şi ţelina date pe răzătoare şi făina şi se mai călesc câteva minute la un foc domol. Se sting cu zeama în care a fiert spanacul şi se lasă să fiarbă. Spanacul se trece de două ori prin maşina de tocat şi se adaugă la zarzavatul de supa si se fierb împreună circa 45 min. Se pasează prin sită şi se pun din nou pe foc. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele, se subţiază cu câteva linguri de zeamă, în care a fiert spanacul, se adaugă la cremă şi se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cubuleţe care se stropesc cu unt şi se rumenesc în cuptor. La servit, pe fiecare porţie de cremă, se pune câte o cantitate corespunzătoare de crutoane şi o linguriţă de unt topit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :