Statistics:
Visits: 797 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa cu galuste de sunca
Q: | Intreaba despre Supa cu galuste de sunca |
Ingrediente:
Oase de vacă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, unt 150 g, ouă 5 buc, şuncă presată 200 g, făină 50 g, pesmet 75 g, verdeaţă 1 leg, piper, sare.
mod de preparare:
Oasele se sparg şi se pun la fiert în apă rece cu sare. Indată ce au dat în fiert, se spumează cât este necesar. După 2-3 ore se adaugă zarzavatul de supă şi ceapa şi se mai fierbe o oră, se ia supa de pe foc şi se strecoară. Se scoate măduva din oase, se amestecă cu untul pană ce compoziţia este spumoasă, se adaugă trei gălbenuşuri, doua oua întregi, şunca trecută prin maşina de tocat, făina, pesmetul, sare şi piper măcinat şi se amestecă. La sfârşit se pun cele trei albuşuri rămase, care au fost bătute bine. Din această compoziţie se formează găluşte rotunde, de mărimea unei perişoare, care se fierb 20-25 min. în supă. La servit se adaugă verdeaţa tocată.
Oase de vacă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, unt 150 g, ouă 5 buc, şuncă presată 200 g, făină 50 g, pesmet 75 g, verdeaţă 1 leg, piper, sare.
mod de preparare:
Oasele se sparg şi se pun la fiert în apă rece cu sare. Indată ce au dat în fiert, se spumează cât este necesar. După 2-3 ore se adaugă zarzavatul de supă şi ceapa şi se mai fierbe o oră, se ia supa de pe foc şi se strecoară. Se scoate măduva din oase, se amestecă cu untul pană ce compoziţia este spumoasă, se adaugă trei gălbenuşuri, doua oua întregi, şunca trecută prin maşina de tocat, făina, pesmetul, sare şi piper măcinat şi se amestecă. La sfârşit se pun cele trei albuşuri rămase, care au fost bătute bine. Din această compoziţie se formează găluşte rotunde, de mărimea unei perişoare, care se fierb 20-25 min. în supă. La servit se adaugă verdeaţa tocată.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :