Statistics:
Visits: 951 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sos de hrean cu smantana
Q: | Intreaba despre Sos de hrean cu smantana |
Ingrediente:
50 g unt, 1 lingură de făină, 200 g smantană, 1- 2 bucăţi hrean, 300 ml lichid (apă sau zeamă de la zarzavat fiert), oţet, 1/2 foaie de dafin, piper, sare.
Mod de preparare:
Se încălzeşte untul într-un vas şi se adaugă făina. Se căleşte 2- 3 min, după care se stinge cu apă sau zeamă de zarzavat, se lasă să fiarbă, apoi se adaugă hreanul ras şi împreună se mai fierb 20- 30 min. Se adaugă apoi smantană, foaia de dafin, eventual zahăr, oţet, piper, sare după gust şi se lasă să fiarbă încă 5- 10 min.
Sosul este mai plăcut la gust dacă hreanul ras se înăbuşă separat în 2- 3 linguri de supă şi o lingură de unt şi după aceea se adaugă la sosul format.
50 g unt, 1 lingură de făină, 200 g smantană, 1- 2 bucăţi hrean, 300 ml lichid (apă sau zeamă de la zarzavat fiert), oţet, 1/2 foaie de dafin, piper, sare.
Mod de preparare:
Se încălzeşte untul într-un vas şi se adaugă făina. Se căleşte 2- 3 min, după care se stinge cu apă sau zeamă de zarzavat, se lasă să fiarbă, apoi se adaugă hreanul ras şi împreună se mai fierb 20- 30 min. Se adaugă apoi smantană, foaia de dafin, eventual zahăr, oţet, piper, sare după gust şi se lasă să fiarbă încă 5- 10 min.
Sosul este mai plăcut la gust dacă hreanul ras se înăbuşă separat în 2- 3 linguri de supă şi o lingură de unt şi după aceea se adaugă la sosul format.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 09 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :