Statistics:
Visits: 993 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sos maioneza
Q: | Intreaba despre Sos maioneza |
Ingrediente:
Ouă 3 buc, ulei 430 g. lămâie 100 g sau sare de lămâie 2 g, sare.
Cum se prepara:
Se separă gălbenuÅŸurile, se adaugă puÅ£ină apă ÅŸi puÅ£ină sare ÅŸi se lasă să stea 10-15 min în frigider. Se amestecă apoi ÅŸi se adaugă ulei, puÅ£in câte puÅ£in ÅŸi se continuă amestecatul, până ce s-a încorporat tot uleiul. La sfârÅŸit se adaugă zeama de lămâie, amestecându-se în continuare. Dacă maioneza este prea tare, se poate subÅ£ia cu puÅ£in sifon sau apă. In cazul în care maioneza se taie, atunci se ia un gălbenuÅŸ ÅŸi se amestecă cu puÅ£ină apă, apoi se adaugă maioneza tăiată, puÅ£in câte puÅ£in, amestecându-se à ®ncontinuu, până ce se termină toată cantitatea de maioneză tăiata. Maioneza se poate drege folosind ÅŸi următorul procedeu: într-un castron se pune puÅ£ină maioneză tăiată, se adaugă puÅ£ină apă caldă, se amestecă cu telul bine, apoi se adaugă maioneză tăiată, puÅ£in câte puÅ£in, adăugind din când în când ÅŸi câteva picături de apă ÅŸi se continuă, până se reface toată maioneza. Maioneza se poate prepara din orice număr de ouă, păstrându-se doar proporÅ£ia de un gălbenuÅŸ la 150 g ulei.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Ouă 3 buc, ulei 430 g. lămâie 100 g sau sare de lămâie 2 g, sare.
Cum se prepara:
Se separă gălbenuÅŸurile, se adaugă puÅ£ină apă ÅŸi puÅ£ină sare ÅŸi se lasă să stea 10-15 min în frigider. Se amestecă apoi ÅŸi se adaugă ulei, puÅ£in câte puÅ£in ÅŸi se continuă amestecatul, până ce s-a încorporat tot uleiul. La sfârÅŸit se adaugă zeama de lămâie, amestecându-se în continuare. Dacă maioneza este prea tare, se poate subÅ£ia cu puÅ£in sifon sau apă. In cazul în care maioneza se taie, atunci se ia un gălbenuÅŸ ÅŸi se amestecă cu puÅ£ină apă, apoi se adaugă maioneza tăiată, puÅ£in câte puÅ£in, amestecându-se à ®ncontinuu, până ce se termină toată cantitatea de maioneză tăiata. Maioneza se poate drege folosind ÅŸi următorul procedeu: într-un castron se pune puÅ£ină maioneză tăiată, se adaugă puÅ£ină apă caldă, se amestecă cu telul bine, apoi se adaugă maioneză tăiată, puÅ£in câte puÅ£in, adăugind din când în când ÅŸi câteva picături de apă ÅŸi se continuă, până se reface toată maioneza. Maioneza se poate prepara din orice număr de ouă, păstrându-se doar proporÅ£ia de un gălbenuÅŸ la 150 g ulei.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tag-uri: sos maioneza, sare de lamaie, oua, sare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 25 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :