Statistics:
Visits: 857 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu nuci
Q: | Intreaba despre Placinta cu nuci |
Ingrediente:
Făină 280 g, unt 280 g, ouă 10 buc, zahăr 360 g, nuci 280 g, coajă rasă de lămaie 40 g.
Mod de preparare:
Din unt, făină, 80 g zahăr şi 1 gălbenuş se face un aluat, care se frămantă bine, se lasă să se odihnească două ore şi se împarte în două părţi egale. Se unge o tavă cu unt, se întinde în ea prima foaie, peste care se întinde umplutura preparată astfel: gălbenuşurile rămase se amestecă cu 280 g zahăr, coaja de lămaie rasă şi nucile măcinate, iar la sfarşit se încorporează albuşurile bătute bine. Se întinde această compoziţie peste foaia de cocă din tavă, se acoperă umplutura cu a doua foaie de aluat fraged şi se coace la cuptor la un foc potrivit. Cand este gata, se pudrează cu zahăr şi se porţionează.
Făină 280 g, unt 280 g, ouă 10 buc, zahăr 360 g, nuci 280 g, coajă rasă de lămaie 40 g.
Mod de preparare:
Din unt, făină, 80 g zahăr şi 1 gălbenuş se face un aluat, care se frămantă bine, se lasă să se odihnească două ore şi se împarte în două părţi egale. Se unge o tavă cu unt, se întinde în ea prima foaie, peste care se întinde umplutura preparată astfel: gălbenuşurile rămase se amestecă cu 280 g zahăr, coaja de lămaie rasă şi nucile măcinate, iar la sfarşit se încorporează albuşurile bătute bine. Se întinde această compoziţie peste foaia de cocă din tavă, se acoperă umplutura cu a doua foaie de aluat fraged şi se coace la cuptor la un foc potrivit. Cand este gata, se pudrează cu zahăr şi se porţionează.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :