Statistics:
Visits: 916 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu aluat fraged si crema de vanilie
Q: | Intreaba despre Placinta cu aluat fraged si crema de vanilie |
Ingrediente:
Făină 500 g, unt sau margarina 400 g, ouă 2 buc, oţet 9° 20 ml, sare. Crema: făină 220 g, lapte 1,5 l, ouă 9 buc, zahăr 150 g, vanilie 1/2 baton, coajă de portocala confiată 250 g, zahăr pudră 100 g.
Mod de preparare:
Din făină, unt, ouă, o lingură de oţet şi un varf de cuţit de sare se face o cocă din care se fac două foi, ce se aşează în tăvi de aceeaşi mărime şi se coc în cuptor. Crema se prepară din lapte, făină, ouă, zahăr şi vanilie, care se fierb împreună. După ce au fiert, se adaugă coaja de portocală dată prin maşina de tocat şi înainte de a se răci se toarnă pe una din foi, se întinde cu cuţitul şi se acoperă pe cealaltă foaie. Se lasă să se răcească şi apoi se porţionează şi se pudrează cu zahăr.
Făină 500 g, unt sau margarina 400 g, ouă 2 buc, oţet 9° 20 ml, sare. Crema: făină 220 g, lapte 1,5 l, ouă 9 buc, zahăr 150 g, vanilie 1/2 baton, coajă de portocala confiată 250 g, zahăr pudră 100 g.
Mod de preparare:
Din făină, unt, ouă, o lingură de oţet şi un varf de cuţit de sare se face o cocă din care se fac două foi, ce se aşează în tăvi de aceeaşi mărime şi se coc în cuptor. Crema se prepară din lapte, făină, ouă, zahăr şi vanilie, care se fierb împreună. După ce au fiert, se adaugă coaja de portocală dată prin maşina de tocat şi înainte de a se răci se toarnă pe una din foi, se întinde cu cuţitul şi se acoperă pe cealaltă foaie. Se lasă să se răcească şi apoi se porţionează şi se pudrează cu zahăr.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :