Statistics:
Visits: 1,220 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cremsnit
Q: | Intreaba despre Cremsnit |
Ingrediente:
Făină 500 g, unt 500 g, ulei 10 g, sare. Crema: lapte 1 l, vanilie 1 baton, ouă 8 buc, zahăr 350 g, făină 160 g, zahăr pudră 75 g.
Mod de preparare:
Din făina, unt, sare şi ulei se prepară un aluat franţuzesc, din care se întinde o foaie în formă dreptunghiulară şi cu grosimea de 5 mm, se taie bucăţi pe dimensiunea tăvilor, se înţeapă în mai multe locuri cu o furculiţă şi se coc la cuptor la un foc potrivit. Se lasă să se răcească în tăvi, se aşează pe jumătate din foi crema de vanilie, se acoperă crema cu restul de foi, se taie prăjitura în pătrate sau dreptunghiuri şi se pudrează pe deasupra cu zahăr. Crema se prepară astf el: se fierbe laptele şi vanilia. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi făina, se toarnă peste această compoziţie laptele fierbinte, puţin cate puţin, amestecandu-se cu o paletă de lemn. Se pune vasul la foc şi se amestecă cu paleta tot timpul şi pe toată suprafaţa fundului ca să nu se prindă. Cand crema s-a legat, se ia de pe foc, se bate cu telul, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă pană ce acestea s-au încorporat.
Făină 500 g, unt 500 g, ulei 10 g, sare. Crema: lapte 1 l, vanilie 1 baton, ouă 8 buc, zahăr 350 g, făină 160 g, zahăr pudră 75 g.
Mod de preparare:
Din făina, unt, sare şi ulei se prepară un aluat franţuzesc, din care se întinde o foaie în formă dreptunghiulară şi cu grosimea de 5 mm, se taie bucăţi pe dimensiunea tăvilor, se înţeapă în mai multe locuri cu o furculiţă şi se coc la cuptor la un foc potrivit. Se lasă să se răcească în tăvi, se aşează pe jumătate din foi crema de vanilie, se acoperă crema cu restul de foi, se taie prăjitura în pătrate sau dreptunghiuri şi se pudrează pe deasupra cu zahăr. Crema se prepară astf el: se fierbe laptele şi vanilia. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi făina, se toarnă peste această compoziţie laptele fierbinte, puţin cate puţin, amestecandu-se cu o paletă de lemn. Se pune vasul la foc şi se amestecă cu paleta tot timpul şi pe toată suprafaţa fundului ca să nu se prindă. Cand crema s-a legat, se ia de pe foc, se bate cu telul, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă pană ce acestea s-au încorporat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :