Statistics:
Visits: 1,231 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ecler cu crema de vanilie
Q: | Intreaba despre Ecler cu crema de vanilie |
Ingrediente
Pentru aluat:
100 ml ulei sau unt, 200 g faina, 200 ml apa, 6-7 oua, sare.
Pentru crema:
7 L lapte, 150 g faina, 300 g zahar, 5-6 oua, 1 plic de zahar vanilat sau 1/2 baton de vanilie, 30 g unt, sare.
Mod de preparare
Intr-un vas cu fundul oval (cazanel) se toarna ulei, apa, putina sare si se lasa sa dea in fiert, apoi se toarna faina amestecandu-se repede cu un tel. Se ia de pe foc si dupa 5—6 min se adauga pe rand ouale, amestecand cu telul continuu, dupa fiecare ou introdus in compozitie.
La urma compozitia se toarna cu ajutorul unui pos. Acest cornet se umple pe jumatate cu compozitia obtinuta si se strange apoi cu mana ca sa cada in tava bastonase lungi de 8—10 cm si de grosimea unui deget, intre care se lasa o distanta de 3 cm.
Apoi, pe suprafata fiecarui bastonas se fac dungi cu o furculita si se introduc imediat in cuptor, la foc puternic, sa se coaca bine, sa creasca si sa se rumeasca frumos. Se coc cam 20 min, se lasa sa se raceasca.
Apoi se taie longitudinal un capacel care sa ramana totusi prins intr-o parte de ecler. Se umplu cu crema de vanilie
Pentru aluat:
100 ml ulei sau unt, 200 g faina, 200 ml apa, 6-7 oua, sare.
Pentru crema:
7 L lapte, 150 g faina, 300 g zahar, 5-6 oua, 1 plic de zahar vanilat sau 1/2 baton de vanilie, 30 g unt, sare.
Mod de preparare
Intr-un vas cu fundul oval (cazanel) se toarna ulei, apa, putina sare si se lasa sa dea in fiert, apoi se toarna faina amestecandu-se repede cu un tel. Se ia de pe foc si dupa 5—6 min se adauga pe rand ouale, amestecand cu telul continuu, dupa fiecare ou introdus in compozitie.
La urma compozitia se toarna cu ajutorul unui pos. Acest cornet se umple pe jumatate cu compozitia obtinuta si se strange apoi cu mana ca sa cada in tava bastonase lungi de 8—10 cm si de grosimea unui deget, intre care se lasa o distanta de 3 cm.
Apoi, pe suprafata fiecarui bastonas se fac dungi cu o furculita si se introduc imediat in cuptor, la foc puternic, sa se coaca bine, sa creasca si sa se rumeasca frumos. Se coc cam 20 min, se lasa sa se raceasca.
Apoi se taie longitudinal un capacel care sa ramana totusi prins intr-o parte de ecler. Se umplu cu crema de vanilie
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :