Statistics:
Visits: 1,507 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bob batut
Q: | Intreaba despre Bob batut |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 800 g bob, 300 g ceapă, 100 ml ulei, sare.
Mod de preparare
Bobul uscat se pune la inmuiat de seara, in apă rece. A doua zi se strecoară şi cu un cuţitaş se indepărtează colţul negru de la fiecare bob, după care se pune la fiert cu 2 L de apă rece, cu vasul acoperit, la foc mic.
Cand bobul este fiert se strecoară fără să se arunce zeama, iar bobul incă fierbinte se dă prin pasoar sau prin sjtă. Se amestecă bătand cu un tel şi adăugand din cand in cand cate puţină zeamă de la fiertul bobului, sare, ulei
şi eventual usturoi pisat, după gust.
La servire se toarnă deasupra uleiul in care a fost prăjită ceapa şi se garniseşte cu ceapă prăjită.
Pentru 6 porţii: 800 g bob, 300 g ceapă, 100 ml ulei, sare.
Mod de preparare
Bobul uscat se pune la inmuiat de seara, in apă rece. A doua zi se strecoară şi cu un cuţitaş se indepărtează colţul negru de la fiecare bob, după care se pune la fiert cu 2 L de apă rece, cu vasul acoperit, la foc mic.
Cand bobul este fiert se strecoară fără să se arunce zeama, iar bobul incă fierbinte se dă prin pasoar sau prin sjtă. Se amestecă bătand cu un tel şi adăugand din cand in cand cate puţină zeamă de la fiertul bobului, sare, ulei
şi eventual usturoi pisat, după gust.
La servire se toarnă deasupra uleiul in care a fost prăjită ceapa şi se garniseşte cu ceapă prăjită.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :