Statistics:
Visits: 835 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pilaf cu carne
Q: | Intreaba despre Pilaf cu carne |
Ingrediente
600 g carne macră, 300 g orez, 100 g untură, 2 cepe, 1 ţelină, piper, sare.
Mod de preparare
Carnea se taie în bucăţi şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. După ce a dat în fiert se spumuieşte, se adaugă 1 ceapă şi ţelină tăiate în patru şi se lasă să fiarbă la foc domol pană ce carnea este gata.
In untura înfierbantată se pune la prăjit ceapa tăiata mărunt, se adaugă orezul spălat şi bine scurs, boabe de piper şi se stinge cu zeama fierbinte în care a fiert carnea (zeama pentru stins orezul nu trebuie să depăşeacă mai mult de 3 ori cantitatea orezului).
După ce orezul stins a dat în fiert, se adaugă carnea fiartă tăiată bucăţi, se amestecă şi apoi pe deasupra se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în felii.
Se lasă să dea în fiert, se introduce în cuptorul încălzit şi se ţine timp de 20—30 min. cu capacul acoperit.
Dacă cuptorul este prea încins, se lasă uşa acestuia deschisă.
600 g carne macră, 300 g orez, 100 g untură, 2 cepe, 1 ţelină, piper, sare.
Mod de preparare
Carnea se taie în bucăţi şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. După ce a dat în fiert se spumuieşte, se adaugă 1 ceapă şi ţelină tăiate în patru şi se lasă să fiarbă la foc domol pană ce carnea este gata.
In untura înfierbantată se pune la prăjit ceapa tăiata mărunt, se adaugă orezul spălat şi bine scurs, boabe de piper şi se stinge cu zeama fierbinte în care a fiert carnea (zeama pentru stins orezul nu trebuie să depăşeacă mai mult de 3 ori cantitatea orezului).
După ce orezul stins a dat în fiert, se adaugă carnea fiartă tăiată bucăţi, se amestecă şi apoi pe deasupra se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în felii.
Se lasă să dea în fiert, se introduce în cuptorul încălzit şi se ţine timp de 20—30 min. cu capacul acoperit.
Dacă cuptorul este prea încins, se lasă uşa acestuia deschisă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :