FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Statistics:
Visits: 227
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Peste sarat

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   zahar   supa   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Peste sarat

 Q:   Intreaba despre Peste sarat       
Peste sarat Pentru conservare se ia peste proaspat (de preferinta crap), care nu prezinta nici cel mai mic semn de alterare. Se spala bine de mucus cu apa in care s-au dizolvat 20 g sare la 1 I, apoi se curata de solzi cu un cutit cu varf ascutit, incepand de la coada spre cap.

Capul se taie pe sub urechi, dupa care se scot maruntaiele. Daca pestele are icre sau lapti, se taie mai intai pe burta, fara sa se atinga maruntaiele sau pungulita cu fiere, se scot cu mare atentie icrele sau laptii si dupa golirea maruntaielor se spala bine din nou pe dinauntru si pe dinafara.

Dupa aceasta operatie, pestele se taie in bucati sau se lasa intreg, se sterge bine cu un servet uscat, sau mai intai se pune intr-un vas cu apa rece in care s-a dizolvat sare grunjoasa (20 g sare la 1 I de apa) si se lasa astfel 1—2 ore. Se scoate apoi din apa si se tine atarnat ca sa se scurga bine si sa se zvante, dupa care se mai freaca cu sare. Se aseaza intr-o tava smaltuita, iar intre bucatile de peste se pun boabe de piper, ienibahar si foi de dafin si se tine la rece.

Cand se foloseste pentru consum, se ia cantitatea necesara si se desareaza cu o zi inainte, de a fi gatit, in apa putin calduta care se schimba de cateva ori.

FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!


Tag-uri: peste sarat, crap, conservare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :