Statistics:
Visits: 1,813 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Peste sarat
Q: | Intreaba despre Peste sarat |
Pentru conservare se ia peste proaspat (de preferinta crap), care nu prezinta nici cel mai mic semn de alterare. Se spala bine de mucus cu apa in care s-au dizolvat 20 g sare la 1 I, apoi se curata de solzi cu un cutit cu varf ascutit, incepand de la coada spre cap.
Capul se taie pe sub urechi, dupa care se scot maruntaiele. Daca pestele are icre sau lapti, se taie mai intai pe burta, fara sa se atinga maruntaiele sau pungulita cu fiere, se scot cu mare atentie icrele sau laptii si dupa golirea maruntaielor se spala bine din nou pe dinauntru si pe dinafara.
Dupa aceasta operatie, pestele se taie in bucati sau se lasa intreg, se sterge bine cu un servet uscat, sau mai intai se pune intr-un vas cu apa rece in care s-a dizolvat sare grunjoasa (20 g sare la 1 I de apa) si se lasa astfel 1—2 ore. Se scoate apoi din apa si se tine atarnat ca sa se scurga bine si sa se zvante, dupa care se mai freaca cu sare. Se aseaza intr-o tava smaltuita, iar intre bucatile de peste se pun boabe de piper, ienibahar si foi de dafin si se tine la rece.
Cand se foloseste pentru consum, se ia cantitatea necesara si se desareaza cu o zi inainte, de a fi gatit, in apa putin calduta care se schimba de cateva ori.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Capul se taie pe sub urechi, dupa care se scot maruntaiele. Daca pestele are icre sau lapti, se taie mai intai pe burta, fara sa se atinga maruntaiele sau pungulita cu fiere, se scot cu mare atentie icrele sau laptii si dupa golirea maruntaielor se spala bine din nou pe dinauntru si pe dinafara.
Dupa aceasta operatie, pestele se taie in bucati sau se lasa intreg, se sterge bine cu un servet uscat, sau mai intai se pune intr-un vas cu apa rece in care s-a dizolvat sare grunjoasa (20 g sare la 1 I de apa) si se lasa astfel 1—2 ore. Se scoate apoi din apa si se tine atarnat ca sa se scurga bine si sa se zvante, dupa care se mai freaca cu sare. Se aseaza intr-o tava smaltuita, iar intre bucatile de peste se pun boabe de piper, ienibahar si foi de dafin si se tine la rece.
Cand se foloseste pentru consum, se ia cantitatea necesara si se desareaza cu o zi inainte, de a fi gatit, in apa putin calduta care se schimba de cateva ori.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Tag-uri: peste sarat, crap, conservare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :