Statistics:
Visits: 790 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pateuri pentru supe-creme si borsuri
Q: | Intreaba despre Pateuri pentru supe-creme si borsuri |
Ingrediente
Pentru cocă: 100 g unt sau margarina, 100 g branză de vaci bine scursă, 100 g făină.
Pentru umplutură: 200 g ciuperci proaspete sau conservate, 100 g ceapă, 50 g unt sau ulei, piper, sare.
Mod de prepapare
Coca de pateuri poate fi preparată din timp (de seara). Branza de vaci se trece prin sită sau se frămantă direct la un loc cu untul moale, făina şi puţină sare, pană ce devine omogenă, după care se lasă la rece pană la întrebuinţare.
între timp, se prepară umplutura de ciuperci sau de branză. Ciupercile curăţate şi spălate se taie cat mai mărunt, la fel şi ceapa, care se pune la călit cu unt sau ulei şi cand s-a călit puţin se adaugă ciuperci le şi împreună se mai călesc 10 min, după care se potriveşte de sare şi de piper. Se mai pot adăuga o lingură de pesmet şi una de pătrunjel verde tăiat mărunt, lăsandu-se la rece pană la întrebuinţare.
Cu o oră înainte de masă, se presară cu făină o planşetă pe care se întinde coca într-o foaie cam de 1/2 cm grosime, care se taie, cu o ruletă sau cu un cuţit, în pătrate cu latura de 4 x 4 sau 5x5 cm, punand în mijlocul fiecărui pătrat de cocă cate o linguriţa de umplutură de ciuperci, după care se îndoaie colţ la colţ, formandu-se pateuri în formă de triunghi. Fără să se ungă, se aşază pateurile pe o tavă distanţate puţin între ele, se introduc în cuptorul bine încins şi se lasă la copt pană se rumenesc puţin. Umplutura de ciuperci poate fi înlocuită cu umplutură de branză sau de came.
Pentru cocă: 100 g unt sau margarina, 100 g branză de vaci bine scursă, 100 g făină.
Pentru umplutură: 200 g ciuperci proaspete sau conservate, 100 g ceapă, 50 g unt sau ulei, piper, sare.
Mod de prepapare
Coca de pateuri poate fi preparată din timp (de seara). Branza de vaci se trece prin sită sau se frămantă direct la un loc cu untul moale, făina şi puţină sare, pană ce devine omogenă, după care se lasă la rece pană la întrebuinţare.
între timp, se prepară umplutura de ciuperci sau de branză. Ciupercile curăţate şi spălate se taie cat mai mărunt, la fel şi ceapa, care se pune la călit cu unt sau ulei şi cand s-a călit puţin se adaugă ciuperci le şi împreună se mai călesc 10 min, după care se potriveşte de sare şi de piper. Se mai pot adăuga o lingură de pesmet şi una de pătrunjel verde tăiat mărunt, lăsandu-se la rece pană la întrebuinţare.
Cu o oră înainte de masă, se presară cu făină o planşetă pe care se întinde coca într-o foaie cam de 1/2 cm grosime, care se taie, cu o ruletă sau cu un cuţit, în pătrate cu latura de 4 x 4 sau 5x5 cm, punand în mijlocul fiecărui pătrat de cocă cate o linguriţa de umplutură de ciuperci, după care se îndoaie colţ la colţ, formandu-se pateuri în formă de triunghi. Fără să se ungă, se aşază pateurile pe o tavă distanţate puţin între ele, se introduc în cuptorul bine încins şi se lasă la copt pană se rumenesc puţin. Umplutura de ciuperci poate fi înlocuită cu umplutură de branză sau de came.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :