Statistics:
Visits: 899 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de ciuperci cu pateuri
Q: | Intreaba despre Supa crema de ciuperci cu pateuri |
Ingrediente
400 g ciuperci proaspete sau conservate, 100 g unt, 100 g ceapă,1 ţelină, 1-2 rădăcini de pătrunjel.
Pentru pateuri: 100 g făină, 100 g unt sau margarina, 100 g brânză de vaci bine scursă, sare.
Mod de preparare
Ciupercile se curăţă, se spală şi se impart in două. O parte se taie felii subţiri şi se călesc impreună cu 50 g ceapă tăiată tot subţire şi cu 50 g unt. Când acestea s-au călit puţin, se adaugă ţelină şi rădăcinile de pătrunjel (curăţate, spălate şi tăiate in felii subţiri) şi se mai călesc 10 min impreună, după care se presară cu 1 lingură plină de făină, se amestecă bine şi se sti nge cu 3 L de apă caldă.
Se lasă să fiarbă bine 1 oră, după care se strecoară pasandu-se tot conţinutul prin sită. Se potriveşte de sare şi se mai dă intr-un singur clocot. Crema astfel obţinută poate fi servită imediat cu diferite garnituri, sau se ţine la cald intr-un alt vas cu apă fierbinte, până se coc pateurile.
Coca de pateuri poate fi preparată din timp, sau cu o seară inainte, in felul următor: făina, untul sau margarina şi brânza de vaci se frămantă la un loc până ce coca devine omogenă, după care se pune la rece până la intrebuinţare. Intre timp, se prepară umplutura din partea de ciuperci rămase, care se toacă foarte mărunt şi se pun la prăjit cu restul de unt şi de ceapă tăiată la fel de mărunt.
Când sunt gata prăjite se poate adăuga 1 lingură de pesmet, una de pătrunjel verde tocat mărunt, potrivindu-se apoi de sare şi de piper, după gust. Când compoziţia de umplutură s-a răcit, se umplu cu ea pateurile preparate astfel: din cocă se intinde o foaie groasă de 1/2 cm, se taie cu ruleta sau cu un cuţit foaia in pătrate cu laturile de 4 x 4 cm şi in mijlocul fiecărui pătrat de cocă se pune câte o linguriţă de umplutură, după care se indoaie două din colţurile opuse formand un triunghi.
Fără să se ungă, pateurile se aşează intr-o tava, lăsand distanţe mici intre ele şi se introduc in cuptorul bine incins, unde se ţin până se rumenesc puţin. Această umplutură de ciuperci poate fi iinlocuită cu o umplutură de brânză.
400 g ciuperci proaspete sau conservate, 100 g unt, 100 g ceapă,1 ţelină, 1-2 rădăcini de pătrunjel.
Pentru pateuri: 100 g făină, 100 g unt sau margarina, 100 g brânză de vaci bine scursă, sare.
Mod de preparare
Ciupercile se curăţă, se spală şi se impart in două. O parte se taie felii subţiri şi se călesc impreună cu 50 g ceapă tăiată tot subţire şi cu 50 g unt. Când acestea s-au călit puţin, se adaugă ţelină şi rădăcinile de pătrunjel (curăţate, spălate şi tăiate in felii subţiri) şi se mai călesc 10 min impreună, după care se presară cu 1 lingură plină de făină, se amestecă bine şi se sti nge cu 3 L de apă caldă.
Se lasă să fiarbă bine 1 oră, după care se strecoară pasandu-se tot conţinutul prin sită. Se potriveşte de sare şi se mai dă intr-un singur clocot. Crema astfel obţinută poate fi servită imediat cu diferite garnituri, sau se ţine la cald intr-un alt vas cu apă fierbinte, până se coc pateurile.
Coca de pateuri poate fi preparată din timp, sau cu o seară inainte, in felul următor: făina, untul sau margarina şi brânza de vaci se frămantă la un loc până ce coca devine omogenă, după care se pune la rece până la intrebuinţare. Intre timp, se prepară umplutura din partea de ciuperci rămase, care se toacă foarte mărunt şi se pun la prăjit cu restul de unt şi de ceapă tăiată la fel de mărunt.
Când sunt gata prăjite se poate adăuga 1 lingură de pesmet, una de pătrunjel verde tocat mărunt, potrivindu-se apoi de sare şi de piper, după gust. Când compoziţia de umplutură s-a răcit, se umplu cu ea pateurile preparate astfel: din cocă se intinde o foaie groasă de 1/2 cm, se taie cu ruleta sau cu un cuţit foaia in pătrate cu laturile de 4 x 4 cm şi in mijlocul fiecărui pătrat de cocă se pune câte o linguriţă de umplutură, după care se indoaie două din colţurile opuse formand un triunghi.
Fără să se ungă, pateurile se aşează intr-o tava, lăsand distanţe mici intre ele şi se introduc in cuptorul bine incins, unde se ţin până se rumenesc puţin. Această umplutură de ciuperci poate fi iinlocuită cu o umplutură de brânză.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :