FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 905
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Supa crema de ciuperci cu pateuri

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Supa crema de ciuperci cu pateuri

 Q:   Intreaba despre Supa crema de ciuperci cu pateuri       
Supa crema de ciuperci cu pateuri Ingrediente

400 g ciuperci proaspete sau conservate, 100 g unt, 100 g ceapă,1 ţelină, 1-2 rădăcini de pătrunjel.
Pentru pateuri: 100 g făină, 100 g unt sau margarina, 100 g brânză de vaci bine scursă, sare.

Mod de preparare

Ciupercile se curăţă, se spală şi se impart in două. O parte se taie felii subţiri şi se călesc impreună cu 50 g ceapă tăiată tot subţire şi cu 50 g unt. Când acestea s-au călit puţin, se adaugă ţelină şi rădăcinile de pătrunjel (curăţate, spălate şi tăiate in felii subţiri) şi se mai călesc 10 min impreună, după care se presară cu 1 lingură plină de făină, se amestecă bine şi se sti nge cu 3 L de apă caldă.

Se lasă să fiarbă bine 1 oră, după care se strecoară pasandu-se tot conţinutul prin sită. Se potriveşte de sare şi se mai dă intr-un singur clocot. Crema astfel obţinută poate fi servită imediat cu diferite garnituri, sau se ţine la cald intr-un alt vas cu apă fierbinte, până se coc pateurile.

Coca de pateuri poate fi preparată din timp, sau cu o seară inainte, in felul următor: făina, untul sau margarina şi brânza de vaci se frămantă la un loc până ce coca devine omogenă, după care se pune la rece până la intrebuinţare. Intre timp, se prepară umplutura din partea de ciuperci rămase, care se toacă foarte mărunt şi se pun la prăjit cu restul de unt şi de ceapă tăiată la fel de mărunt.

Când sunt gata prăjite se poate adăuga 1 lingură de pesmet, una de pătrunjel verde tocat mărunt, potrivindu-se apoi de sare şi de piper, după gust. Când compoziţia de umplutură s-a răcit, se umplu cu ea pateurile preparate astfel: din cocă se intinde o foaie groasă de 1/2 cm, se taie cu ruleta sau cu un cuţit foaia in pătrate cu laturile de 4 x 4 cm şi in mijlocul fiecărui pătrat de cocă se pune câte o linguriţă de umplutură, după care se indoaie două din colţurile opuse formand un triunghi.

Fără să se ungă, pateurile se aşează intr-o tava, lăsand distanţe mici intre ele şi se introduc in cuptorul bine incins, unde se ţin până se rumenesc puţin. Această umplutură de ciuperci poate fi iinlocuită cu o umplutură de brânză.


Tag-uri: supa, crema, ciuperci



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :